LA PRÒRROGA DE LEB OR

L'escalfor del pou

ESTILS DIFERENTS. La setena jornada de lliga ha servit perquè els dos equips que encara no s'havien estrenat guanyessin el primer partit. Aquesta primera victòria, però, l'han aconseguit afrontant la setmana de manera diferent. Per un costat, el Tarragona, equip que les dues últimes temporades ha competit en la LEB Plata i que té la permanència com a objectiu prioritari, ha hagut de fer un esforç mental durant la setmana i durant el partit per no baixar els braços en cap moment. És una situació difícil de superar, ja que es pot generar un clima de desconfiança entre els mateixos jugadors i entre ells i el cos tècnic que no ajuda al fet que tothom tingui al cap el mateix objectiu. A més, poden començar a sorgir els primers noms com a recanvi d'algunes posicions. De moment, però, sense haver fet cap canvi en la plantilla –no sabem si com a vot de confiança per part de la directiva o perquè el pressupost no ho permet–, han fet un primer pas i han aconseguit la primera victòria que els ha de permetre afrontar aquesta setmana amb més tranquil·litat.

Per l'altre costat, s'hi troba el Tenerife, un club que aspira com a mínim al play-off. Els canaris han optat, ja que el seu pressupost els ho permet, per fer canvis en la plantilla. La setmana passada es va apartar de l'equip l'escorta Wejinmi Efejuku i el pivot Atila Santos per baix rendiment. El lloc del primer s'ha cobert amb David Fergerson, que va debutar amb 15 punts, mentre que el segon ha estat reemplaçat per Gustavo Ayón, cedit pel Fuenlabrada (4 i 8 rebots). El resultat d'aquests primers moviments va ser la primera victòria de la temporada contra el Burgos. La cosa, però, no ha quedat aquí. Cansat del baix rendiment de Kevin Freeman (l'altre extracomunitari), el club canari va anunciar ahir el fitxatge de Lou Roe, que torna a la LEB Or.

Són solucions diferents a la mateixa situació. Solucions preses, pressupostos a part, en funció del rendiment de les plantilles. És possible que a Tarragona es consideri que l'equip juga a un bon nivell malgrat no guanyar, mentre que a Tenerife segur que es creu que el rendiment de l'equip dista molt del que realment pot donar i, per tant, s'ha optat per fer canvis allà on s'ha cregut convenient.

DARREN PHILLIP. El nom que més ha sonat les últimes jornades en la LEB Or és prou conegut per l'afició de Girona. Darren Phillip, després de set partits, és el màxim anotador (19,4 punts per partit) i el més valorat (22,7). Crec que el seu rendiment té molt a veure amb la seva personalitat. És un jugador que transmet alegria als seus companys i que crea un ambient distès que fa que tothom se senti còmode. A més, mostra en tot moment molt de respecte als entrenadors, companys i rivals. En aquest sentit, mai no s'ha sobrevalorat ni ha menyspreat ningú malgrat haver baixat de categoria en dues ocasions. Això li permet rendir sempre al mateix nivell independentment de la categoria en què jugui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.