LA PRÒRROGA DE LEB OR

La rivalitat canària

L'única província de l'Estat espanyol que aporta a la competició més d'un club és Tenerife, que té tres equips en la LEB Or: el Tenerife Rural i el Ciudad de La Laguna, a l'illa de Tenerife, i UB La Palma, a l'illa de La Palma. La rivalitat entre ells és màxima, però al mateix temps, pel que he pogut comprovar els últims anys, molt sana, ja que mai no hi ha hagut conflictes. Ens trobem, però, amb tres filosofies de bàsquet molt diferents, tant pel que fa a exigència de resultats com a l'ambient del pavelló.

El Tenerife Rural, ubicat a la capital de la província, Santa Cruz de Tenerife, és el més gran de tots tres. Ha estat en l'ACB, ha disputat les dues últimes edicions de la final a quatre i té un pressupost força ampli que li permet fitxar jugadors de primer nivell –fins i tot, d'ACB– i, en conseqüència, fer canvis en la plantilla quan no s'obtenen els resultats immediats que s'exigeixen, com aquest curs (Lou Roe o Fergeson). També té un acord amb una empresa de cotxes que permet que tots els jugadors, tant estatals com estrangers, disposin d'un vehicle. Curiosament disputa els partits en un pavelló situat a San Cristóbal de La Laguna. Es tracta d'un poliesportiu gran, amb capacitat per més de 5.000 espectadors, on s'hi crea un ambient una mica fred, ja que no se sol omplir.

El Ciudad de La Laguna és el club petit i humil de l'illa de Tenerife. La ciutat, San Cristóbal de La Laguna, està enganxada a la capital, de manera que la rivalitat és molt gran. És un club amb un ambient familiar, amb un pressupost mitjà on no s'exigeixen resultats immediats. Com ha fet les últimes campanyes, s'assegura de fitxar jugadors implicats en el projecte que creen un bon ambient des del primer dia, fet que ajuda molt a la dinàmica de l'equip. L'ambient tan calent que hi ha al seu pavelló és un dels seus punts forts. És una pista petita, amb poc espai entre les línies que delimiten l'espai de joc i el públic. Un públic que anima l'equip molta estona abans de començar el partit.

En el cas de La Palma, es tracta també d'un club humil situat a La Palma, una illa a mitja hora en avió de Tenerife. El club pertany a la capital, Santa Cruz de la Palma, una ciutat de poc més de 17.000 habitants. És una illa molt tranquil·la, on es respira un ambient ideal per anar de vacances uns dies. Aquest fet, però, és un inconvenient que es troba el club a l'hora de fitxar jugadors a l'estiu, ja que passar una temporada amb aquest ambient pot arribar a ser molt monòton per a la majoria de jugadors. Així que, o fan un esforç econòmic per fitxar o, moltes vegades, s'han d'esperar a ser l'única opció que aquests tenen. I això que disposen de pisos per als membres de la plantilla i que paguen el transport del cotxe propi des de la península fins a La Palma. El clima i la gent de l'illa són tan relaxats que fins i tot es trasllada al pavelló, que, tot i ser petit i ideal per crear un ambient hostil, no és dels més sorollosos. La rivalitat de La Palma amb els seus veïns de Tenerife també és molt gran. De fet, hi ha seguidors que es desplacen a Tenerife quan l'equip hi juga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.