BÀSQUET / ACB

Sobri i eficaç

Ricky salda el seu retorn a l'Olímpic sense fer accions espectaculars però sí efectives

El base assegura que ha estat especial i emotiu, però amb sensacions tristes

«Sempre recordaré aquest partit per tornar a l'Olímpic, per retrobar-me amb gent del club, amics com Pere Tomàs i Josep Franch, ha estat especial i emotiu, però amb sensacions tristes davant una gent a qui estimo», va definir Ricky just acabar el partit davant un desplegament mediàtic espectacular. Al base, se li havia tallat ràpidament la seva aportació quan en el minut 3 ja li havien xiulat dues faltes personals que el van fer anar a la banqueta. Tot i així, quan va estar a la pista es va mostrar sobri i eficaç, controlant el ritme del matx i superant Valters i Mario en cada moment. Va ser bonic veure el duel que Ricky va tenir amb una nova generació de base sorgida també del planter de la Penya com Josep Franch. La marxa de Ricky a la banqueta va desactivar de cop la tensió i l'ambient que s'havia creat per desestabilitzar-lo i després, quan va tornar, el partit ja estava trencat i el públic, més desencisat. En el tram final es va despertar el talent innat del base, que va exhibir algunes accions marca de la casa com ara una assistència i una gran penetració.

Abans del matx, la seva sortida a la pista va ser el més esperat. De fet, desafiant l'ambient quan els seus companys ja havien anat al vestidor a rebre l'última xerrada de Xavi Pascual, Ricky es va quedar sol fent llançaments des del mig de la pista mentre era escridassat des de la graderia, que ho entenia com una provocació. Ricky va tenir el suport de la seva família des de la grada, juntament amb el seu germà Marc, també exjugador de la Penya. Cada vegada que Ricky intervenia en alguna acció, la xiulada era constant. Però com ell mateix va dir venint del Pionir de Belgrad «l'ambient hostil no ha estat tan fort aquí a Badalona».

AL DETALL

1r quart
Minuts
3:38
Punts
3
Tirs de 3
1/1
Rebots
1
Assistències
2
Valoració
5
2n quart
Minuts
0
Punts
0
Tirs de 3
0
Rebots
0
Assistències
0
Valoració
0
3r quart
Minuts
6:47
Punts
0
Tirs de 3
0
Rebots
1
Assistències
2
Valoració
4
4t quart
Minuts
8:15
Punts
4
Tirs lliures
4/4
Tirs de 3
0/1
Rebots
1
Assistències
2
Valoració
5

Tres duels: Ricky Rubio 3 - DKV Joventut 0

Aquest era el tercer duel entre els verd-i-negres i Ricky Rubio aquesta temporada. El primer enfrontament es va produir durant la final de la Lliga Catalana, en què va ser l'MVP –8 punts, 5 assistències, 4 recuperades i 15 de valoració– i el seu equip va apallissar la Penya (62-38). El segon duel entre el jugador i la Penya va ser al Palau Blaugrana en la primera volta de la lliga ACB i també va acabar amb correctiu dels blaugrana (92-59) i amb Ricky sent el millor del partit, amb 6 punts, 4 rebots, 10 assistències, 5 recuperacions i 25 de valoració. Ahir es va repetir la pallissa (57-81), però en aquest partit Ricky va ser el segon més valorat (7 punts, 6 assistències, 3 rebots i 14 de valoració) al darrere de Roger Grimau (17 de valoració).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Avui som entre els millors

 

D’amics... a rivals

BARCELONA
 
 

Una pallissa pel que pugui ser

BARCELONA / NOVARA
 

No volen allargar la sèrie

BARCELONA
 

Gols per donar i per vendre

BARCELONA / NOVARA
 
Champions League

Cristhian Stuani tanca el cercle

Girona
 

Emergeix un nou derbi gironí a Lliga Femenina 2

Girona