BÀSQUET / LA COPA

Els «patateros», contra un poble

És el derbi més esperat (19.30 h). Tot el País Basc es paralitzarà per saber quin dels dos equips és qui mana en el bàsquet. El tercer classificat (el Caja Laboral) contra el tercer per la cua (el Bizkaia Basket). L'afició vitoriana, per primera vegada en molts i molts anys, no serà majoria a les graderies de la copa. I és que es disputa a Bilbao. De fet, a la població veïna de Barakaldo, però tothom és conscient que és el dia de fer-la grossa i eliminar el seu màxim rival. Els patateros, com anomenen als vitorians la gent de Bilbao. Les dinàmiques són totalment oposades entre dos equips en què no tenen res a veure les seves plantilles de l'estiu a les d'ara. En quatre mesos ha passat de tot. En el Bilbao Basket hi ha hagut canvis, el principal, el del seu tècnic Txus Vidorreta, tota una vida a la banqueta bilbaïna. A més de canvis d'entrenadors. En el Caja Laboral la història és diferent. Ha fet fitxatges per reforçar encara més un equip en bona dinàmica que està sorprenent per la seva solvència. De moments tots dos equips s'han vist les cares en dues ocasions en l'ACB i en totes dues hi ha hagut victòria dels d'Ivanovic (85-76 a Vitòria en la primera volta i 71-86 en la segona al pavelló BEC). Canviarà la sort? El que és clar és que tot un poble està bolcat amb els seus. Tot Bilbao per enfonsar el seu màxim rival, dos ciutats amb tradició però només una amb bitllet per a semifinals. El millor espectacle de quarts.

Huertas torna a «casa»; Splitter, baixa

Marcelinho Huertas es va convertir en la figura del Bilbao fa dues temporades portant-lo al play-off i a Europa i eliminant en la copa el Barça. Després va anar a Bolonya i ha tornat per fitxar pel màxim rival: el Vitòria. Qui no jugarà avui és el pivot Tiago Splitter. Dusko Ivanovic va confirmar ahir que el brasiler s'ha ressentit de les molèsties al turmell i que està pràcticament descartat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.