BÀSQUET / LA COPA

La joventut al poder

Reyes sol ha disputat 11 copes; tots els homes de la Penya n'han jugat 13

El DKV Joventut és l'equip més jove (22 anys de mitjana) del torneig

Dels fitxatges, Tripkovic, Koffi, Tucker i Valters debutaran aquest any

Sito Alonso
TÈCNIC DEL DKV JOVENTUT
«Per a molts jugadors serà el primer cop que competeixen en la copa i això és fantàstic; intentarem donar el màxim nivell»
«Ens hem guanyat ser aquí i ho hem de disfrutar»
Pere Tomàs
ALER DEL DKV JOVENTUT
«El Madrid és un dels rivals més forts, però si fem les coses bé i estem al cent per cent se'ls pot guanyar»
«Les derrotes en l'ACB no compten en la copa; és una competició única»
Henk Norel
PIVOT DEL DKV JOVENTUT
«Ens ho juguem a un partit i tenim possibilitats; el Madrid ha perdut els dos últims partits i si anem amb il·lusió, ambició i intensitat tot pot passar; la copa és un torneig diferent»

Sonseca ha participat 7 vegades en la copa; Mario Fernández, 2; Bogdanovic, 2, i Pere Tomàs, 2. Norel ja hi va ser l'any passat però estava lesionat. Antonio Bueno n'ha disputat alguna més però és quasi segur que no jugarà. En total 13 participacions pels verd-i-negres quan només Felipe Reyes n'ha disputat 11 o Louis Bullock, 9. La inexperiència de la Penya en la copa ACB és encara més gran si es té en compte que els principals pilars, com són Clay Tucker, Uros Tripkovic, Kris Valters o Alain Koffi, no n'han disputat cap. El que sí que han fet, però, és jugar la copa dels seus països. Tripkovic l'ha guanyat amb el Partizan i el francès ho va fer la temporada passada amb el Le Mans, on va ser campió sent el més valorat (13 punts, 7 rebots i 21 de valoració). La joventut al poder. La part positiva és que la Penya no té absolutament res a perdre i molt a guanyar. La pressió és tota per al conjunt blanc. Clay Tucker ja té ganes després de molts partits d'estar lluny del seu nivell de donar un cop d'efecte. El Madrid, per la seva part, no guanya la copa des del 1993, ja fa 17 anys, precisament en una final que es va jugar a la Corunya contra la Penya.

Dos equips amb dubtes.

Tot i que la Penya arriba a la cita en el moment més preocupant de la temporada després d'encadenar cinc derrotes, la copa li pot servir per trencar aquesta dinàmica. No està gaire millor el Madrid, que ha encaixat dues derrotes seguides: a Siena en l'Eurolliga contra el Montepaschi i a Vistalegre contra el Bilbao Basket. Els de Messina també estan generant dubtes a mitja temporada perquè encara no han acoblat els nous fitxatges i Prigioni, el seu cervell, no està bé.

Madrid 84-Penya 70.

L'únic precedent oficial d'aquesta temporada va ser al pavelló de Vistalegre en la primera volta de l'ACB. Els blancs van superar els verd-i-negres amb autoritat (84-70) amb Velickovic com a gran bèstia negra: 29 punts, 13 rebots i 36 de valoració. El partit de tornada al Palau Olímpic serà d'aquí a un mes, el 27 de març a Badalona. Tots dos equips també s'havien trobat en la pretemporada a Reus, en un duel que va acabar amb una victòria dels homes d'Ettore Messina contra una Penya plena de baixes (100-71).

La Penya jugarà com si ho fes a Badalona

El fet de jugar contra el Madrid en una ciutat com Bilbao garanteix que tota l'afició bilbaïna estigui més que a favor de la Penya, en contra del club blanc. També serà el mateix cas pel que fa a l'afició del Vitòria, que odia profundament el Madrid. El fet que les dues aficions majoritàries facin costat de la Penya, juntament amb els mil aficionats verd-i-negres que s'han desplaçat, farà que el conjunt de Sito Alonso jugui com si ho fes al Palau Olímpic. Serà, doncs, una oportunitat immillorable.

14 convocats: Jelinek, Franch i Joan Tomàs

Els problemes físics que arrossega el DKV Joventut i que li va impedir alinear tres jugadors en el darrer partit a la pista del Valladolid (Norel, Tripkovic i Bueno) han fet que Sito Alonso s'hagi endut a Bilbao fins a 14 jugadors en l'expedició dels verd-i-negres. A més dels 11 sèniors també ha viatjat Josep Franch, el millor dels últims partits, el vinculat David Jelinek i el júnior Joan Tomàs. Antonio Bueno té molt difícil jugar mentre que el serbi i el pivot holandès hi seran segur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.