BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

L'últim derbi del curs, de color gironí

L'Argon és més consistent i marca la pauta amb els triples, però l'Olesa el fa patir al final

L'Argon Uni Girona va saber resistir l'activació de la defensa de l'Olesa –que no va arribar fins l'últim quart– i va fer valer els 12 punts d'avantatge que tenia al final del tercer quart (48-60) per guanyar l'últim derbi català de la temporada, que li permet atrapar l'Olesa en la taula. En els tres primers quarts només hi va haver un equip sobre la pista, l'Argon. Amb més desig de victòria, amb millor joc col·lectiu en atac i amb més jugadores sumant, va agafar ràpidament diferències (15-24 i 27-36), que no van ser superiors perquè l'Olesa aconseguia segones i terceres opcions de tir en els seus atacs i perquè Maslowski, Kresovic i Perovanovic aguantaven com podien el seu equip. En el tercer quart, Lucas Mondelo va plantejar una defensa zonal que l'Uni va trinxar a cop de triple (5/8 en aquest període). Amb 48-50 en l'últim descans, només quedava esgarrapar en defensa, pressionar els àrbitres i confiar en la remuntada. Els dos primers aspectes es van assolir amb escreix, però malgrat l'esforç final de Boada i que l'Uni es va quedar sense recursos en atac –sense Stampalija, sense triples, castigades per les faltes– i només va anotar un bàsquet en joc, l'esforç local va passar factura. L'Olesa va arribar a empatar (63-63 a 3:15 del final), però es va fondre.