LA PRÒRROGA DE LEB OR

Potencial per a l'ACB

Les últimes temporades, la quantitat de jugadors que han fet el salt de la LEB Or a l'ACB ha anat en augment. Els clubs de classe mitjana de la màxima categoria estatal busquen en la LEB Or jugadors per reforçar-se. Els casos més recents són els de Brad Oleson (Fuenlabrada i ara Caja Laboral) fa dues temporades; Dani López i Brian Cusworth (tots dos a Manresa), Antawn Barbour i Jason Detrick (Guipúscoa) o Eulis Báez (Valladolid). A hores d'ara, segur que hi ha equips que han seguit la trajectòria dels jugadors més destacats de la LEB Or. Els jugadors que, segons el meu parer, tenen la possibilitat de fer el salt la temporada que ve són els que anomeno a continuació. David Barlow (CAI) està fent una temporada una mica a l'ombra de companys seus que ja han estat en l'ACB, com són Quinteros, Lescano o Phillip. No és qui millors números té, però el seu paper crec que està sent clau en la magnífica temporada del CAI i li pot servir per reforçar algun equip de la màxima categoria –pot actuar tant d'exterior com d'interior– amb vista al curs que ve.

Un altre interior que m'agradaria destacar és Taylor Coppenrath, del Melilla. De la mateixa manera que Barlow, el fet que el seu equip estigui fent una excel·lent temporada el pot ajudar a tenir ofertes d'equips de l'ACB. És el segon màxim anotador del seu equip i el segon més valorat. La temporada passada ja va aconseguir l'ascens a l'ACB amb l'Alacant, en què també va tenir un paper destacat.

Crec que seria injust no incloure en aquesta llista Jakim Donaldson (La Laguna). És l'MVP de la lliga amb diferència. És un quatre molt versàtil capaç d'anotar, agafar rebots, assistir i posar taps. Des del meu punt de vista, però, crec que tindria molts problemes a l'ACB per defensar jugadors interiors, ja que pesa molt poc.

El jugador estatal que crec que té més possibilitats de jugar en l'ACB el curs que ve és Oliver Arteaga, que aquesta temporada juga al Palència. El seu seria un retorn a l'ACB, ja que ja va jugar-hi, per exemple, la temporada passada quan militava al CAI. És el quart jugador més valorat de la LEB Or i ha fet molts bons números. L'únic inconvenient que es pot trobar és la irregular campanya del seu equip, lluitant encara per la salvació.

A part d'aquests, també m'agradaria esmentar altres jugadors que també han destacat aquesta temporada i els podria arribar l'oportunitat. Zach Morley (Burgos) i Levi Rost (La Laguna) són jugadors molt físics que poden jugar de tres i de quatre, encara que en l'ACB crec que podrien fer-ho només per fora. A més, els seus respectius equips han fet molt bona temporada. Matías Nocedal (Ourense), per la seva banda, és l'únic base de la meva llista, i crec que té possibilitats, ja que és jove i molt poderós físicament, condició indispensable per jugar en l'ACB –només cal recordar el cas de Joan Riera (Mallorca), que vaig tractar fa uns mesos–. Matt Kiefer (Tarragona) tancaria la llista, encara que crec que té menys possibilitats que els anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.