«Hem d'aprendre dels errors de l'any passat»

MÉS FORTS
«L'ambient és brutal, els nous s'han adaptat de pressa; som tretze jugadors i tothom aporta a l'equip»
LANGDON
«Són jugadors experts; a Berlín va aconseguir fer-me una mica fora del partit»

—És la seva cinquena final a quatre. Encara hi ha nervis?

—«Sempre n'hi ha, perquè una final a quatre és una cita molt important; les últimes tres setmanes s'han fet llargues, però l'equip ha treballat molt bé, estem en un bon moment i tenim moltíssimes ganes que arribi ja el partit contra el CSKA, un rival molt expert i molt dur i que té molta qualitat.»

—I que ha estat la bèstia negra del Barça a Praga i a Berlín...

—«Sí, tots tenim moltes ganes de guanyar aquesta semifinal, sobretot després del que va passar l'any passat; vam començar molt bé el partit, però al final Siskauskas va estar molt encertat. Hem d'aprendre dels errors d'aquell partit.»

—Per exemple...

—«Doncs ser conscients que hem d'estar concentrats durant els quaranta minuts, perquè contra jugadors tan experts qualsevol concessió pot complicar-ho tot; ells saben jugar molt bé aquests partits i haurem de vigilar molt, perquè de qualsevol situació saben treure'n avantatge.»

—Langdon i les faltes personals també van ser el seu malson particular a Berlín.

—«Sí, i me'n recordo molt bé; per això deia que mai saps com pot anar el partit; pots preparar-lo molt, com ho vam fer també l'any passat, i que et passin coses així; són jugadors molt experts, i que et busquen a la mínima i Langdon va aconseguir fer-me una mica fora del partit. Aquest cop intentarem que sigui diferent, que aquest sigui el nostre any i no hi hagi res estrany.»

—Almenys han perdut efectius. Lorbek i Morris juguen ara al Barça.

—«És veritat que la seva rotació és més curta, però a un sol partit aquest fet pot tenir menys influència; el més important és que nosaltres mantinguem la línia de joc de tot l'any.»

—El 2003, al Sant Jordi, els referents eren uns altres, però ara pot tornar a conquerir l'Eurolliga amb un paper molt més protagonista, com un dels líders de l'equip.

—«Per això vaig tornar de l'NBA. Per jugar aquests partits i ajudar l'equip el màxim possible. Tornar a guanyar una competició com l'Eurolliga seria molt bonic per a tots.»

—La sensació és que aquest any estan més a prop que mai d'aconseguir-ho? Aquest és millor equip que el del 2003...

—«Els números almenys així ho diuen així i la veritat és que, de moment, les coses ens estan sortint molt bé; l'ambient és brutal, les noves incorporacions s'han adaptat molt de pressa i som tretze jugadors i tothom aporta molt. A més, tenim un any més d'experiència. Penso que pel treball que hem fet ens ho mereixem; però, com deia abans, t'ho jugues tot a un sol partit i pot passar de tot. Hem d'estar preparats.»

—Tothom els situa com a màxims favorits.

—«Hem fet un bàsquet molt bonic i els resultats estan allà, però sabem que ara ho hem de demostrar a la pista. No ens ve de nou, perquè al Barça és habitual ser favorits. Hem de disfrutar i anar amb tota la confiança.»

—Però es pot disfrutar, realment, en una final a quatre, quan hi ha tant en joc?

—«Es pot disfrutar de l'ambient i disfrutar del fet que has treballat bé durant tot l'any per arribar fins aquí; ara ens queda fer una passa més.»


entRevista a JUAN CARLOS NAVARRO.

Escorta del Regal Barça



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.