BÀSQUET / FINAL A QUATRE DE L'EUROLLIGA PARIS 2010

Cap a l'any perfecte

El Regal Barça confirma la seva supremacia a París amb la segona Eurolliga

És el cinquè títol seguit dels blaugrana, que poden repetir el triplet del 2003

L'equip torna avui a la tarda i celebrarà el triomf amb una festa al Palau

Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
«Un gran equip que ha demostrat que és el millor en una gran final i una gran final four, és una merescuda victòria per a un equip que dirigeix tan bé Xavi Pascual»
«Com a president agreixo a l'afició que hagin vingut fins aquí a donar suport»
Xavi Pascual
TÈCNIC DEL BARÇA
«Hem jugat amb una mentalitat excel·lent tota l'Eurolliga i aquesta maduresa ha estat la clau d'aquesta temporada»
«Totes les comparacions són odioses però hem assolit cinc títols de manera consecutiva i l'equip de futbol va fer història l'any passat. Nosaltres també volem passar a la història»
«Fa 13 anys a Roma vaig anar amb cotxe com a aficionat amb Agustí Cuesta, ara he complert un somni»
Juan Carlos Navarro
MVP DE LA FINAL A QUATRE
«Quan vaig tornar dels Estats Units tenia clar que volia tornar per guanyar títols, és una victòria de l'equip i evidentment sempre assumiré la responsabilitat que em demanen perquè em van fitxar per això»
«S'ha fet justícia perquè hem estat el millor equip de l'Eurolliga i això s'ha pogut comprovar amb el joc que hem fet, penso que hem estat molt superiors»
Roger Grimau
CAPITÀ DEL BARÇA
«Quan vaig venir a París venia amb un forat a la maleta per posar-hi la pilota, que sempre que guanyem alguna cosa me la quedo. Ara ja la tenim»
«Hem demostrat no tenir por de ningú i per això hem estat els millors»
Víctor Sada
BASE DEL BARÇA
«Hem estat molt valents, hem estat un equip, hem cregut en el nostre treball i hem estat fidels a la nostra filosofia»
«Estic orgullós de la meva família, som una saga de bàsquet i està molt bé tenir aquest torneig a casa»
Jordi Trias
PIVOT DEL BARÇA
«Com a culer i barcelonista estic molt content, de moment hem fet una temporada espectacular però abans de la lliga hem de disfrutar»
Terence Morris
PIVOT DEL BARÇA
«La tercera ha estat la bona. Havia perdut les dues últimes edicions i fitxar pel Barça s'ha demostrat que ha estat la decisió més encertada, estic molt content i ho agraeixo a tot l'equip»
Ginaluca Basile
ESCORTA DEL BARÇA
«He estat 11 anys esperant aquesta copa d'Europa, no tinc paraules, és un moment fantàstic, tinc 35 anys però sempre s'ha de creure. He tingut sort perquè un equip així és increïble»
Jaka Lakovic
BASE DEL BARÇA
«Feia nou anys que esperava aquesta copa i abans de venir a París ja vaig dir que aquest any sí, i ja la tenim. Visca el Barça i visca Catalunya»
Erazem Lorbek
PIVOT DEL BARÇA
«Aquest any ho podem guanyar tot però que ningú es pensi que és fàcil, estic molt content per aconseguir tots aquests títols»
«Jugar al Barça és com jugar a l'NBA»
Boniface Ndong
PIVOT DEL BARÇA
«És veritat que és molt especial, no pensava que aconseguiria una Eurolliga i com a africà també és molt difícil»
Ricky Rubio
BASE DEL BARÇA
«He tingut la sort de viure els millors moments del Joventut, de la selecció estatal i del Barça, i per això he guanyat tants títols»
«Només tinc 19 anys i ja tinc la copa d'Europa, espero que en vinguin moltes més»
Fran Vázquez
PIVOT DEL BARÇA
«És el premi més gran que es pot tenir pel treball de tota una temporada, hem estat els millors»
Pete Mickael
ALER DEL BARÇA
«Vaig deixar Vitòria per fitxar pel Barça perquè pensava que podia aconseguir l'Eurolliga amb l'equip blaugrana, cosa que era el meu somni»

El Regal Barça és el nou rei del bàsquet europeu. Set anys després d'aquella primera Eurolliga al Palau Sant Jordi, l'equip de Xavi Pascual va fer història ahir a París, amb la consecució d'un somni que s'havia frustrat des d'aquell 2003 màgic. Els blaugrana, a més, van saldar, per fi, el deute històric amb París, una ciutat que, per dos cops (1991 i 1996) havia deixat els blaugrana amb les mans buides. I tot plegat amb la presència de molts d'aquells jugadors que en van ser víctimes, com Epi, Jiménez o Solozábal. El pavelló París-Bercy, escenari d'aquelles decepcions, va ser aquest cop una festa blaugrana, amb una afició entregada (més de 2.500 seguidors) que va xalar com mai, amb un equip que l'ha tornat a il·lusionar, i que ahir va enlluernar tota Europa amb el seu joc, espectacular i efectiu alhora. Un equip amb un full de serveis extraordinari (només dues derrotes en 22 partits en l'Eurolliga i un 61-5 en tot el curs) que, abans de París, ja era el millor del continent. Però que era conscient que calia arrodonir-ho amb el títol, perquè, com tothom sap, la història l'escriuen els guanyadors. Ara ja pot dir que té Europa als seus peus.

La conquesta de l'Eurolliga és el punt àlgid d'un projecte que va començar fa dos anys, amb l'arribada de Joan Creus a la direcció tècnica i l'aposta de continuar confiant cegament amb Xavi Pascual, que s'havia fet càrrec de l'equip arran de la destitució d'Ivanovic. Un binomi perfecte, que ha conformat un equip amb majúscules, fruit, no s'ha d'amagar, d'una fortíssima inversió econòmica –amb el fitxatge de Ricky al capdavant–, però també del sentit comú. S'han fet les coses amb cara i ulls. Creus, fitxant amb encert per cobrir les necessitats de l'equip i les baixes de jugadors tan importants com Ilyasova o Andersen, i Xavi Pascual conformant un equip i fent una pinya de tota aquesta munió d'estrelles. Un Xavi Pascual que ahir va entrar de ple en l'elit continental i que pot fer història amb un equip que ha assolit cinc títols consecutius. Un cicle victoriós que va arrencar amb l'ACB el curs passat i que va continuar amb la lliga catalana, la supercopa, la copa del Rei i ara l'Eurolliga. La lliga és el següent repte per seguir els passos del Barça de Guardiola i signar l'any perfecte. Un títol que igualaria el triplet del 2003 i que, vista la tirania dels blaugrana en l'ACB, sembla només qüestió de temps.

Festa avui al Palau.

La plantilla, els tècnics i la directiva ja ho van celebrar ahir a la nit a París i avui a la tarda tornaran a fer festa grossa amb l'afició al Palau. Tenen previst viatjar a 2/4 de 5 de la tarda, i aniran directament de l'aeroport del Prat al Palau Blaugrana, en un acte que està previst que comenci a 2/4 de 8. El Palau obrirà les taquilles a les 10 del matí perquè els socis puguin obtenir quatre invitacions i els seguidors, una. A la tarda, les portes del Palau s'obriran a les 6.

EL PALMARÈS



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Míchel no pot saber com som realment els gironins

 

Un aparador al Prat Joventut

BADALONA / GIRONA
 
 

Gazzaniga, infranquejable des del penal

Girona
 

El Barça vol jugar al nou estadi abans del 2025

Barcelona
 
Juan Carlos Balaguer ‘Bala’
Entrenador de porters del Girona

“Gazzaniga va demostrar la personalitat que té”

Girona
 
Ewa Pajor
Davantera del Barça

“Ho vull donar tot per aquest club”

sant joan despí
 

El futbol plora la mort de Johan Neeskens

barcelona