BÀSQUET / ACB

«No ho veia clar»

Ricky argumenta que l'oferta dels TWolves «tenia llacunes»

Diu que el traspàs també ajudarà econòmicament la Penya a créixer

«Era la meva prioritat, però l'oferta de Minnesota tenia moltes llacunes»
«És un dels grans equips d'Europa; espero continuar progressant i guanyar títols»
«Em van fer debutar i els ho agraeixo, però jo també he fet moltes coses per ells»

Nerviós d'entrada, en una sala de premsa del Camp Nou plena a vessar, Ricky Rubio va viure el seu primer capítol de blaugrana. El base va mantenir que l'NBA sempre ha estat la seva «prioritat», però que la clàusula sempre ha estat un impediment i que no veia clara l'oferta dels TWolves: «Tenia moltes llacunes; era arriscat i no ho vaig veure clar.» Ricky va admetre haver rebut la trucada de Florentino Pérez i que l'oferta del Madrid, que ja havia arribat a un acord amb la Penya, «era potser la millor econòmicament», però que «personalment» no era la que més desitjava, perquè, aparcada momentàniament l'NBA, preferia quedar-se a casa, i que per això ha triat el Barça. Va dir que, aclarit el seu futur, «s'ha tret un pes de sobre», i al Palau espera continuar «progressant com a jugador i guanyar títols», i no va voler polemitzar sobre les paraules de Jordi Villacampa al voltant del seu adéu de la Penya: «Van començar a exagerar-se les coses i tot plegat es va embolicar massa.» «Agraeixo a la Penya l'oportunitat que em va donar per debutar, però jo també he fet moltes coses per ells», va continuar explicant el base, que en aquest sentit va dir que espera que els diners del traspàs també «ajudin la Penya a créixer». Va defensar, a més, el paper, a vegades qüestionat, del seu entorn: «Ells busquen el millor per mi i jo els escolto sempre, encara que l'última paraula la tingui jo.» Ricky, que provarà de prendre el dorsal 9 a Lubos Barton –«M'agradaria portar-lo i li he enviat un missatge», va dir– també va tenir, per acabar, un record per a l'afició verd-i-negra: «Sempre els tindré presents i agraeixo tot el seu suport.»


l'NBA


EL BARÇA


LA PENYA

Laporta el compara amb Slavnic

El president va qualificar de «somni» poder disposar de Ricky Rubio, va agrair que el base hagi triat el Barça, i va assegurar que el jugador del Masnou li recorda un altre exbase del Joventut, Moka Slavnic: «Era un dels meus jugadors preferits, un líder, amb molta personalitat.» Laporta va justificar la forta inversió econòmica del fitxatge, perquè «la qualitat d'en Ricky s'ho mereix» i que, en cap cas, «s'ha estirat més el braç que la màniga». A més, va assegurar que «si els diners van a un equip català com la Penya, molt millor». Laporta també va anunciar que aviat es posaran a la venda, novament, samarretes de la secció de bàsquet, un fet impossible els darrers anys: «Nike ens va animar a tancar l'operació», va revelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La dura realitat

 

Les dinàmiques marquen l’inici

La Seu d’Urgell / Girona
 
 

Quina muntanya

Girona
 
Ike Iroegbu
base del bàsquet girona

“He crescut en una cultura on s’espera l’excel·lència”

Girona
 

Fonaments sense pilars

Girona
 

El patinatge català decideix el seu futur

BARCELONA
 

Un bri d’aire fresc

Girona