MOTOR. CIRCUIT DE CATALUNYA

F-1, la fórmula capdavantera

És l'activitat del Circuit que propicia un major impacte econòmic, xifrat en 120 milions

La crisi, però, fa intuir que els comptes de la instal·lació en l'exercici 2009 seran negatius

El Gran Premi de Fórmula 1 encapçala l'impacte econòmic que fomenta l'activitat esportiva realitzada anualment al Circuit de Catalunya i que el 2009 s'ha valorat en 120 milions d'euros. Així s'estableix en l'estudi realitzat per l'institut DEP i que van presentar el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el director de la instal·lació, Ramon Praderas. El document calcula en 72,6 milions el volum de negoci que genera la cursa de F-1, mentre que el segueix el motociclisme –Moto GP– amb 30,7. El comerç (30%), els transports (20%) i el sector hoteler (20%) són els principals beneficiats.

Carod-Rovira va destacar que la xifra global consolida el Circuit com un «motor de desenvolupament econòmic i turístic de Catalunya», a banda de la «projecció internacional» que aporta al país. Tot i això, els 120 milions d'impacte es mantenen a distància dels 170 calculats el 2007. En aquest sentit, l'actual context econòmic hi té molt a veure i propicia que Praderas tingui «dubtes» que la instal·lació pugui tancar l'exercici 2009 amb números positius. «La crisi econòmica afecta tothom», va advertir el vicepresident del govern, que va refermar el suport de la Generalitat.

Tot i això, el màxim responsable del Circuit pronostica una millora substancial amb vista a aquest 2010 a pesar de no disposar de cites habituals del calendari, com el campionat alemany de turisme –el DTM– o les Le Mans Series: «La tendència en la venda d'entrades per a la F-1 comença a pujar respecte al 2009.» «Hi ha molts al·licients: a banda de quatre campions del món [Button, Hamilton, Schumacher i Alonso], tindrem dos catalans a la graella», va assenyalar Praderas, en referència a Pedro Martínez de la Rosa i Jaume Alguersuari. També va remarcar la transcendència que tindran les sèries d'entrenaments que es faran a final de febrer.

Bona nota dels aficionats.

A banda de l'impacte econòmic, l'estudi, format per 2.700 enquestes, avalua amb un 7,9 sobre 10 la satisfacció mitjana del públic assistent –uns 700.000– als principals esdeveniments organitzats pel Circuit el 2009. El Gran Premi de Motociclisme és la que obté una millor nota amb 8,1. La seguretat, l'espectacle i la comoditat dels serveis tornaran a ser els «objectius prioritaris» per aquest 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.