MOTOR

Adam Raga i Christophe Nambotin seran els puntals de Gas Gas el 2010

Gas Gas presenta els seus equips d'enduro i trial amb l'ambició de guanyar els mundials

En temps difícils, per completar la formació s'aposta per pilots amb projecció de futur

Adam Raga i Christophe Nambotin són els caps de cartell dels equips de trial i enduro de Gas Gas, que la firma gironina va presentar ahir a la finca que Miki Arpa té a Vulpellac. Tant el pilot d'Ulldecona com el francès han superat lesions respectives i tornen amb la ferma voluntat de lluitar pels títols mundials, que en el cas de Raga seria el tercer.

Atesa la conjuntura econòmica, la resta dels equips són més de futur que de present. En trial es confia en James Dabill com a segon pilot –amb 23 anys ja té cinc mundials a l'esquena– i s'aposta pel campió del món júnior 2008 i campió d'Europa 2009, el francès Loris Gubian (21 anys) que, com Dabill, ja va arribar a l'equip l'any passat.

Raga –a punt de fer 28 anys– i el seu retorn després de la lesió de genoll que li va trencar el 2009 per la meitat són la gran esperança de la formació que dirigeix Jordi Tarrés. «Un any més l'equip serà potent i, tot i que els moments són difícils, Gas Gas aposta per la competició», remarca Tarrés.

«Estic tornant poc a poc al meu nivell. Després d'una lesió tan complicada és difícil estar bé, però ara m'hi veig i vaig a totes», explica Raga, que ha acabat tercer en el mundial indoor que va finalitzar dissabte a Palma «amb unes sensacions boníssimes». Pensant en el mundial, Raga assegura que vol lluitar «des de la primera prova, tot i saber que guanyar és difícil».

Sis en l'enduro.

L'equip d'enduro té un líder clar, el francès Christophe Nambotin (26 anys), l'únic capaç de fer ombra mínimament l'any passat a Iván Cervantes en la categoria E3 del mundial, en la qual va acabar subcampió. Aquest any, amb Cervantes a E2, pot ser la seva gran oportunitat, però no competirà sol. Yannick Bossi (22 anys) disputarà per últim cop el mundial júnior. Repeteix en l'equip el gironí Jordi Figueras (27 anys) i són nous la francesa Ludivine Puy –la pilot d'enduro de referència– el jove suec de 19 anys Robert Kavarnström –el més jove que ha pujat al podi en el mundial júnior– i el vigatà Arnau Solà (18 anys), un pilot provinent de l'escola de formació de talents que dirigeix Miki Arpa i que ahir també va presentar els seus plans pel 2010.

ELS PILOTS

ENDURO
Christophe Nambotin.
Mundial i cpt. de França (E3)
Yannick Bossi:
Mundial i cpt. de França (E. júnior)
Jordi Figueras:
Mundial i cpt. d'Espanya (E2)
Ludivine Puy:
Mundial femení, europeu i cpt. francès (E3)
Robert Kavarnström:
Mundial júnior, cpt. italià i Júnior Cup
Arnau Solà:
Mundial júnior, cpt d'Espanya (E1) i Júnior Cup.
TRIAL
Adam Raga.
Mundial i cpt. d'Espanya (aire lliure i indoor)
James Dabill:
Mundial (aire lliure i indoor) i campionat britànic
Loris Gubian:
Mundial i campionat francès

Rieju, l'altra marca gironina del mundial

Gas Gas no serà l'únic representant de la indústria gironina en els campionats mundials. Rieju –el nom prové dels seus fundadors, Riera i Juanola–, firma que té la seva fàbrica a Figueres, participarà en el mundial en la categoria E1 amb el model Marathon 250 de quatre temps. Els pilots, però, no seran del país ja que s'ha confiat les motos al polonès Rafal Bracik –que l'any passat va debutar en l'europeu– i el jove belga Jonathan Piette, campió de Bèlgica en E1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.