MOTOR / GRAN PREMI DE FRANÇA DE MOTOCICLISME

Elias i Espargaró, un altre doblet

El pilot manresà domina la cursa de principi a fi, guanya i es posa líder de Moto 2

El de Granollers té un gran duel amb Nico Terol i l'acaba superant en l'última volta

Toni Elias
MORIWAKI (1r Moto 2)
«He sortit perfecte però he vist un pilot per l'esquerra que gairebé m'envesteix»
«Al principi em costava anar ràpid, però a partir de la setena volta he començat a rodar per sota d'1:40 i l'únic que m'ha pogut seguir ha estat Simón»
Pol Espargaró
DERBI (1r 125 cc)
«Ha estat una cursa divertida i complicada»
«Costa molt guanyar dues curses, però si són consecutives encara més, i continuarem treballant per augmentar el compte»
Marc Márquez
DERBI (3r 125 cc)
«El tercer lloc és un resultat molt bo tenint en compte que no tenia l'espatlla en les millors condicions. Al final he patit molt»

Toni Elias i Pol Espargaró van aconseguir el segon doblet català consecutiu, després de guanyar, respectivament, les curses de Moto 2 i 125 cc. La victòria del manresà, a més, va estar acompanyada del lideratge de la categoria.

Des dels triomfs en els grans premis del Pacífic i de Malàisia del 2003 que Elias no guanyava dues curses consecutives. La primera pedra de l'èxit d'ahir la va posar en una sortida excel·lent que el va dur del setè lloc al lideratge. El manresà és conscient que, amb tants pilots a la graella, els embolics estan a l'ordre del dia. La va ben encertar, ja que fins a onze pilots no van acabar la cursa per caiguda. Des del primer lloc, doncs, Elias va controlar la cursa a la perfecció i es va sobreposar a les amenaces. Primer, la de Jules Cluzel, que va caure quan intentava avançar el català. Després va venir l'escomesa de Julián Simón, que es va enganxar a la roda d'Elias però que es va desinflar en les últimes voltes. Aquesta victòria i l'abandonament, també per caiguda, de Shoya Tomizawa situa Elias líder de la categoria.

Qui es va quedar ben a prop del lideratge va ser Pol Espargaró en els 125 cc, que ja acumula dues victòries en tres curses. El de Granollers va tenir un duel amb el líder de la categoria, Nico Terol, dominador inicial de la cursa. A nou voltes del final Espargaró va llançar un primer atac, però no va ser fins a l'últim gir que el de Granollers va desfer l'igualtat i va tapar els forats per creuar la meta amb un segon d'avantatge respecte del seu rival, que conserva el lideratge per només dos punts. El podi el va completar Marc Márquez, que formava part del grup perseguidor, mentre que Esteve Rabat va ser setè i conserva el tercer lloc del campionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.