Motor

Màrquez i Lorenzo guanyen amb autoritat a Montmeló

El manresà Toni Elias, cinquè a la cursa, segueix al capdavant de la classificació general

El de Cervera obté la seva quarta victòria seguida en el mundial de 125cc

Jorge Lorenzo (Yamaha)ha guanyat de forma incontestable el Gran Premi de Catalunya disputat a Montmeló. Pel pilot mallorquí és la cinquena de la temporada i la tercera consecutiva, que el dispara en la classificació del Mundial, per davant de Dani Pedrosa (Honda), que avui ha estat segon i que també ocupa aquesta plaça a la general.

Per darrere de Lorenzo i Pedrosa s'ha classificat l'australià Casey Stoner, mentre que Álvaro Bautista (Suzuki) i Héctor Barberà (Ducati), cinquè i desè, respectivament, han signat la seva millor classificació de l'any. Aleix Espagaró s'ha retirat.

Amb aquesta victòria, Lorenzo incrementa el seu avantatge al capdavant de la classificació del Mundial, ara situada en 52 punts.

El mallorquí únicament ha trobat resistència en l'italià Andrea Dovizioso (Honda), fins que a onze voltes per al final ha caigut.

Pedrosa, que ha remuntat després d'un problema en la sortida, ha mantingut amb Stoner un gran pols per a la segona plaça, que s'ha resolt finalment a favor del català.

Moto2

El japonès Yuki Takahashi (Tech3) ha aconseguit la victòria en el Gran Premi de Catalunya de Moto 2, per davant del suís Thomas Luthi (Moriwaki) i de l'espanyol Julio Simón (Suter). El també català Toni Elías (Moriwaki) continua al capdavant del Mundial.

La carrera ha estat molt accidentada i en l'última recta, l'espanyol Carmelo Morales ha patit un espectacular accident després de tocar la seva roda davantera amb el del darrere de Kenny Noyes, per la qual cosa ha estat atès pels serveis mèdics del circuit. Ja a la sortida, s'ha produït una sortida de pista de vuit pilots i, a més, l'italià Andrea Iannone, que ha dominat bona part de la cursa amb comoditat, ha estat penalitzat després d'avançar amb bandera groga.

El català Toni Elías ha finalitzat en cinquena posició i segueix líder del Mundial amb 111 punts, per 94 del suís Thomas Luthi i 77 del també espanyol Julián Simón.

125cc

El català Marc Màrquez

(Derbi) s'ha imposat amb molta autoritat a la cursa de 125 c.c., cosa que suposa la seva quarta victòria consecutiva en la categoria i s'ha convertit en nou líder del mundial.

Darrere de Màrquez ha acabat el britànic Bradley Smith (Aprilia) i Pol Espargaró (Derbi), mentre que Nico Terol, el líder del mundial fins avui, ha caigut en l'última volta.

Quart ha finalitzat l'alemany Sandro Cortese (Derbi). Efrén Vázquez (Derbi) ha acabat en cinquena posició, mentre que el japonès Tomoyoshi Koyama ha acabat en sisena posició.

Amb aquesta victòria, Marc Màrquez es situa al capdavant del mundial amb 132 punts, un més que Pol Espargaró. En tercera posició hi ha Nico Terol, amb 118 punts.

El triomf de Màrquez és el quart que aconsegueix consecutivament i als seus 17 anys es converteix en el pilot més jove de la història en aconseguir aquesta gesta, superant Valentino Rossi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia