Motor

Márquez i Stoner volen

Motociclisme. El de Cervera va fer la seva quarta «pole», mentre que Stoner va destrossar els rivals

El treball d'enginyers, mecànics i tècnics telemètrics se sustenta en una màxima: evitar un comportament inesperat de la màquina en el transcurs de la cursa. Aquí a Indianapolis la confiança que això no passi és mínima perquè, després de dos dies d'entrenaments, la calor imperant i les condicions d'un asfalt força abrasiu han revelat uns pneumàtics que s'han degradat violentament, de manera particular en 125 i Moto 2. És a dir, que la resposta de la moto en la segona meitat de cursa serà, avui, un enigma.

Més d'un segon

Per això la configuració de les graelles pot agafar-se amb pinces. Per exemple la de Moto 2, amb Marc Márquez fent la seva quarta pole seguida però separat per un sospir de Corsi. La no-igualtat en Moto GP no té res a veure amb Moto 2, en què els vint primers van rodar en el mateix segon la majoria dels entrenaments. Al final, excel·lents temps de Pol Espargaró (7è) i Tito Rabat (9è), i interessant, des del punt de vista de Márquez, el 22è lloc de Bradl, a més d'un segon del de Cervera.

L'emoció en la segona categoria, en canvi, es perd a Moto GP, amb Casey Stoner que juga a una altra cosa. L'australià va destrossar el rècord del circuit de Dani Pedrosa en quasi un segon i si avui pot mantenir un ritme d'1:39, ningú el veurà. Ben Spies i Jorge Lorenzo van ser els que més propers a més de mig segon. Pedrosa, quart, va mostrar-se persistent en l'1:40, molt lluny però del seu company d'equip.

En 125 cc, Nico Terol va dominar amb l'autoritat que l'ha caracteritzat els entrenaments, amb més de 0,7 dècimes respecte als tres pilots que li podrien discutir el títol: Cortese, Zarco i el rosinc Maverick Viñales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.