Motor

El veterà Checa no falla i ja és el nou campió mundial

Motor.Venç el Mundial de “superbike” i es converteix en el primer pilot de l'Estat espanyol que guanya aquesta competició i es reivindica líder quan li falten pocs dies per fer 39 anys

Gairebé vint temporades després del seu debut com a professional i a punt de fer 39 anys, Carles Checa va aconseguir ahir l'èxit més important de la seva carrera gràcies a la consecució del títol mundial de superbike. El de Sant Fruitós de Bages només necessitava assegurar-se tres punts en alguna de les dues curses al circuit francès de Magny Cours, on es va fer la penúltima prova de la temporada. Checa, inconformista, va voler sentenciar el campionat com ho fan els millors i va aconseguir una doble victòria per cinquè cop en aquest curs.

“Estic molt emocionat, és el dia més feliç de la meva vida”, va valorar el pilot català. Ell mateix devia ser conscient que, la d'ahir, va ser una de les últimes oportunitats que li quedaven per tal d'aconseguir un títol mundial que ja se li havia resistit en la seva llarga trajectòria en el campionat del món de motociclisme.

Precisament, Checa va abandonar la màxima competició internacional al final de la temporada del 2007. Els mals resultats de les últimes campanyes (15è el 2006 i 14è el 2007) a més de l'edat (35 anys) i la puixança de la generació més jove acabada d'arribar a la categoria (Pedrosa, Lorenzo, Stoner...) van provocar el seu salt al mundial de superbike, on va acceptar una oferta de l'equip Ten Kate.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.