Motor

Lorenzo, Márquez i Viñales

Els tres vencedors del primer gran premi del Qatar rubriquen la seva victòria en les darreres voltes. Dani Pedrosa és segon

Tota la pretemporada manant en els entrenaments no podia ser casualitat. I, en tot cas, les anomalies havien estat en les qualificacions que havien dut a terme a Qatar tant Casey Stoner com especialment Dani Pedrosa. Tant l'un com l'altre –i els mecànics de Honda– van dormir desperts la nit abans de la cursa per redreçar la situació, i la seva moto, ahir, ja en el warm up –primer i segon separats per 0.076–, tornava a ser allà on la tenien abans d'arribar a Losail. Molt més planer i sencer, sense alteracions en el camí traçat, ha estat el cap de setmana de Jorge Lorenzo, una obertura de mundial acabada feliçment per al mallorquí per culpa, també, d'un problema físic de Stoner.

L'australià tenia la cursa a la butxaca, ahir. Lorenzo la va guanyar i Pedrosa, si no hagués estat pel tap del seu company d'equip quan faltaven tres voltes, l'hauria pogut sumar. No es guanya el mundial a Qatar, però es pot començar a perdre. Cap dels amos de la graella surt de Losail amb les aspiracions erosionades. Quan mancaven tres voltes, Lorenzo va assaltar el lideratge d'un Stoner en precari –problemes a l'avantbraç– i va seguir-lo Pedrosa si bé el de Castellar va quedar-se una volta per darrera de l'australià, perdent un temps preciós i que el va deixar sense opcions al triomf.

En l'últim sospir

Deu pilots van formar el grup que aspirava a tot a Moto 2. Pol Espargaró i Tito Rabat van arrencar com llops però Luthi mantenia el primer lloc i Iannone i Corsi no cedien. Evidentment tampoc Márquez, tot i que feia la sensació que al de Cervera li costava fer girar la moto. Entre passada i repassada (volta 10) es va repetir l'històric podi d'Indianapolis del 2011 (Márquez, Espargaró i Rabat). Va ser un moment, perquè va aparèixer Simone Corsi –gairebé topa amb Márquez– i Luthi es va anar refent fins que va tornar a contactar amb els tres catalans i Iannone. A cinc voltes del final, Luthi havia recuperat el lloc de privilegi i començava a tibar. Només Márquez el va seguir i, en començar l'última volta, es va situar líder a final de recta. Luthi va aguantar tant com va poder la frenada. Massa. Va sortir llarg i va perdre el podi. Aquest revolt no era el punt fort de la Suter de Márquez i Iannone se li va tirar al damunt. Estava clar que el passaria. Però Márquez sabia que si sortia enganxat a l'italià del revolt previ a la recta de meta hi hauria prou metres per aprofitar l'aspiració i avançar-lo. I així va ser.

Primer de Mack

El mundial s'havia iniciat amb la primera victòria catalana de l'any, un triomf de Maverick Viñales en Moto 3 acompanyat d'una desena posició d'Àlex Rins, debutant. També s'estrenava ahir Romano Fenati, l'italià campió d'Europa. Amb la mateixa moto que Viñales, el pilot d'Ascoli va ser el més acurat en la sortida i en dues voltes ja avançava de gairebé dos segons Mack, que no va sortir bé –va passar cinquè en el primer pas per meta–. Però no va immutar-se, el rosinc. Va remuntar amb rapidesa, va atrapar Fenati i, després de jugar tots dos al gat i a la rata, va deixar-lo enrere a sis voltes del final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Avui som entre els millors

 

D’amics... a rivals

BARCELONA
 
 

Una pallissa pel que pugui ser

BARCELONA / NOVARA
 

No volen allargar la sèrie

BARCELONA
 

Gols per donar i per vendre

BARCELONA / NOVARA
 
Champions League

Cristhian Stuani tanca el cercle

Girona
 

Emergeix un nou derbi gironí a Lliga Femenina 2

Girona