Motor

Qui els va parir

Motociclisme, GP de Portugal. Última volta per a la història de Moto 2, amb Márquez i Espargaró passant-se i repassant-se al límit, i triomf del cerverí, que es destaca com a líder

El que la pluja ens va robar a Jerez, ens ho va donar Estoril, amb els mateixos protagonistes, que probablement seran els del campionat, Marc Márquez i Pol Espargaró. Encara amb els pèls de punta després d'una última volta memorable, és moment de recordar que els tres pilots de podi (Thomas Luthi es va despenjar quan es va quedar sense goma al darrere) van rodar repetidament en temps de posició preferent, que el temps de Márquez va ser 36 segons més ràpid que el del 2011 (amb asfalt nou, certament) i que si hi va haver doblet català va ser perquè algú va protegir Polyccio, que en l'última volta va comprar tots els números de la rifa de la caiguda menys un,
i no li va tocar.

Si l'última volta d'ahir s'ha de repetir gaire, que canviïn ràpid la qualificació de categoria reina de Moto GP. Espargaró va superar tres cops Márquez, primer al final de la recta i més tard en dues frenades més. Una mica a la desesperada, o això va entendre Márquez, que després que tots dos es toquessin va evitar el cos a cos, segur que el de Granollers podia frenar més tard però no entraria al revolt. Ara bé, l'últim intent, al revolt més lent, va ser tan desesperat que va salvar la caiguda –i el segon lloc– pels pèls. Pol sabia que la victòria li donava el lideratge i que el segon lloc el deixava a nou punts, però si confia en la seva moto i el seu equip –en ell mateix és obvi que sí– li anirà bé evitar algun risc.

Falten 55 mil·lèsimes

Aquesta va ser la diferència entre el guanyador i nou líder de la categoria de Moto 3, Sandro Cortese, i Maverick Viñales. El català, amb menys velocitat punta, ho va intentar de totes les maneres en l'ultima volta però la presència de doblats en els últims metres no el va ajudar.

PEDROSA ARRIBA ALS 100 PODIS

Poc van donar de si les 28 voltes de Moto GP. Pedrosa va sortir bé però la moto se li va desequilibrar a la sortida del primer revolt i Stoner i Lorenzo el van passar. Stoner va començar a tibar i en dues voltes tenia un segon i mig de marge, però no va anar més enllà. Amb els tres primers agrupats la segona meitat prometia, però Stoner no va acusar els dolors que té a l'avantbraç dret i va anar deixant enrere Lorenzo de la mateixa manera que el mallorquí es desfeia de Pedrosa, que s'havia de conformar amb el podi número 100 de la seva vida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.