Motor

Maldonado guanya el seu primer GP a Montmeló

El pilot de Williams fa història en ser el primer veneçolà que guanya una cursa de Fórmula 1 i aconseguir la primera victòria de l'equip en vuit anys

Fernando Alonso i Kimi Räikkönen l'acompanyen al podi

El pilot veneçolà Pastor Maldonado (Williams) s'ha proclamat vencedor del GP de Fórmula 1 celebrat aquest diumenge al Circuit de Montmeló. La d'avui és la primera victòria de Maldonado en el campionat, que a més fa història al convertir-se en el primer veneçolà que guanya una cursa del Mundial de F1.

I és que el pilot de Williams ha fet història per partida doble, ja que ahir al vespre ja es va quedar amb la pole després de la sanció a Lewis Hamilton (McLaren), i avui ha sorprès a Montmeló amb un duel aferrissat amb Fernando Alonso (Ferrari) en què el sud-americà no ha comès ni un sol error. L'asturià ho ha intentat de totes les maneres, però ha estat incapaç de superar Maldonado, tot i haver-lo encalçat en l'últim terç de la carrera.

A més, el pilot de Maracay ha retornat a l'escuderia Williams al camí del triomf, una cosa que no experimentava des que el colombià Juan Pablo Montoya s'imposés en el Gran Premi del Brasil, l'any 2004.

El tercer en pujar al podi ha estat Kimi Räikkönen (Lotus) i el seu company d'escuderia Romain Grosjean ha acabat en quart lloc.

La cinquena posició ha estat per al japonès Kamui Kobayashi, mentre que Sebastian Vettel (Red Bull) ha estat el sisè. Després de la cursa d'aquest diumenge, Alonso s'ha elevat fins al capdamunt de la classificació, on es troba empatat amb Vettel (Red Bull) a 61 punts.

Nico Rosbert (Mercedes) ha arribat en setena posició darrera l'alemany, mentre que el seu company d'equip Michael Schumacher, s'ha hagut de retirar per un accident.

La vuitena i novena plaça han estat per als dos McLaren: el de Lewis Hamilton –que havia sortit des del final de la graella després de ser desqualificat aquest dissabte–, i Jenson Button, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.