Motor

Triplet històric

Motociclisme. Primera “pole” catalana en un mateix gran premi, amb Pedrosa, Márquez i Viñales

Dani Pedrosa, Marc Márquez i Maverick Viñales van passar ahir a la història de l'esport català en signar el primer triplet de posicions preferents en un mateix gran premi del mundial de motociclisme. Un resultat i, sobretot, unes sensacions, que permeten somiar a repetir-lo en les curses d'avui, sobretot perquè en la categoria en què la posició preferent és menys sòlida –la de Márquez– hi ha una altra bala a la recambra, la de Pol Espargaró (tercer).

Amb una n'hi ha prou

La pista s'anava eixugant després d'un matí de pluja i Pedrosa ho tenia clar: res de desgastar-se fent voltes. Conscient que tenia prou ritme, el pilot de Castellar va fer una volta bona, però quina volta. Tot i la baixa temperatura de l'asfalt, la seva primera pole del 2012 va quedar a només 21 mil·lèsimes deu seu rècord del 2011. Tres dècimes va cedir Casey Stoner, amb Dovizioso, Lorenzo i Crutchlow en la finestra del mig segon. La resta, amb Spies i Rossi al capdavant, no compten. Aleix Espargaró va trencar el motor al matí i un sensor li va fer la guitza en la qualificació. Avui intentarà limitar els danys.

Viñales, sense rivals

Els recitals (en plural) de Maverick Viñales a Le Mans fan pensar que ningú més que ell pot guanyar, i que si no és així serà per error del pilot de Roses. Gairebé un segon sobre Efren Vázquez i 1.2 respecte a Miguel Oliveira –el seu rival més qualificat si avui plou– són tan aclaridors com la manera d'anar baixant els seus cronos volta a volta, de tres dècimes en tres dècimes. I la majoria dels seus rivals (Oliveira, Cortese, Adrián Martín, Fenati...) van anar per terra. També va tastar l'asfalt Àlex Rins, que només va poder fer cinc voltes i es va fer una fractura al dit petit de la mà dreta. Avui els metges decidiran si pot competir.

Abans no plogui

El moment de glòria el va completar Marc Márquez, que va tenir l'encert d'encapçalar la taula de temps quan, a cinc minuts del final, els núvols van tornar a descarregar. Va fer 1:37.710 en la seva cinquena volta, 29 mil·lèsimes menys que Tom Luthi i quatre dècimes més ràpid que Pol Espargaró, que va fer la seva millor volta abans de mitja sessió i no va poder millorar el temps que l'havia situat a dalt de la taula en el tercer lliure (1:37.816). Aquest registre justifica que se'l consideri aspirant a tot.

Márquez va tenir una caiguda sense conseqüències que no li va impedir firmar la tercera pole de la temporada allà on es va estrenar. Pas endavant de Ricky Cardús i Àxel Pons i problemes per a Tito Rabat, amb una roda que perdia aire. Toni Elias va confirmar els progressos fets a Estoril, però continua estant a més d'un segon dels que tallen el bacallà, una diferència dura d'assumir pel campió del 2010 i que gairebé el descarta de la lluita per la zona noble. Sempre que no plogui, i el pronòstic es mou entre possible i probable.

UNA ALTERNATIVA

Pol Espargaró, tercer en Moto 2, també aspira a la victòria en la categoria mitjana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.