Motor

La victòria era no caure

Motociclisme. Tots els favorits, incloent-hi Viñales, cauen a terra en una pista infame. Rins fa podi sortint del 26è lloc. Rossi ressorgeix a Moto GP i Lorenzo arribarà a Catalunya líder

En una pista infernal, Maverick Viñales també va sucumbir. Va ser prou intel·ligent per no buscar-se problemes –tot i un ensurt majúscul en la xicana– i, per eliminació, va anar guanyant posicions des de la sisena, a la qual va caure després d'haver sortit líder. Havien caigut Fenati, Folger i Masbou (volta 2), Faubel i Kornfeil (12), Salom (13) i Oliveira (16) –el portuguès i Faubel, quan eren líders– i Louis Rossi, que en el mundial no compta, pressionava Mack. Ningú dubtava que, amb Cortese molt endarrere, Viñales pensaria en el campionat però el revolt d'entrada a la meta, on fa un any va guanyar la primera cursa en superar Nico Terol, el va trair: primer zero del curs, però només 10 punts cedits a Cortese, que va caure a tres voltes per al final, amb la fortuna que la moto se li va engegar.

En canvi, Àlex Rins va demostrar que el seny no hi entén, d'edats, i va obtenir el primer podi en la seva quarta cursa, malgrat haver sortit 26è i tenir una fissura en un dit de la mà dreta. Louis Rossi va aconseguir la seva primera victòria.

Torna Rossi

En Moto GP, i també amb l'asfalt mullat, els protagonistes serien dos, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi. El mallorquí, per un recital de pilotatge, consistència i seguretat sobre l'asfalt mullat que li va reportar la victòria i arribar líder al GP de Catalunya, el de casa seva. Però l'heroi va ser Il Dottore, que va fer emmudir de cop tots els que el jutjaven acabat per a la competició. Les cinc últimes voltes van ser un cant a la nostàlgia. Passades i repassades entre Stoner i ell a la zona de la xicana fins que l'australià va dir prou i va renunciar a quatre punts més en nom de preservar el resultat. Dani Pedrosa, gràcies a la caiguda d'Andrea Dovizioso, va poder ser quart.

ESPARGARÓ, NOU LÍDER DE MOTO 2

La categoria intermèdia no es va decidir per eliminació com Moto 3. Va guanyar el més ràpid, Tomas Luthi, i de pròpiament eliminats només n'hi va haver dos, Johann Zarco i –aquest és el problema– Marc Márquez, a qui la moto va descavalcar quan, abans de mitja cursa, aspirava al podi. El màxim beneficiat de la seva caiguda va ser Pol Espargaró, que va acabar sisè i és el nou líder de la categoria, amb només un punt més que el seu rival de Cervera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Avui som entre els millors

 

D’amics... a rivals

BARCELONA
 
 

Una pallissa pel que pugui ser

BARCELONA / NOVARA
 

No volen allargar la sèrie

BARCELONA
 

Gols per donar i per vendre

BARCELONA / NOVARA
 
Champions League

Cristhian Stuani tanca el cercle

Girona
 

Emergeix un nou derbi gironí a Lliga Femenina 2

Girona