Motor

Lorenzo es queda a Yamaha

Motociclisme. La renovació per dos anys del mallorquí aclareix el mercat de pilots i el panorama de Honda, que té Rossi, Márquez i Pedrosa com a alternatives lògiques per al 2013

La continuïtat de Jorge Lorenzo a Yamaha per a les temporades 2013 i 2014, anunciada oficialment ahir, té com a conseqüència que Honda s'haurà de buscar un substitut per a Casey Stoner, que es retira. HRC feia esforços per dissimular que pretenia Lorenzo (Palma, 1987) com a substitut de l'australià i Yamaha, quan ha sabut que Stoner es retirarà, ha fet tot el possible per retenir el mallorquí.

Dues Honda, una Yamaha i dues Ducati oficials –pendents del possible retorn de Suzuki– són els manillars disponibles. Amb Ducati i Rossi sense sintonia i sense prou evolució mecànica, queda clar que Honda és el caramel. Dani Pedrosa acaba contracte i, tot i que és un valor segur, no és clar que continuï. És a l'equip des del 2006 i per raons múltiples –majoritàriament lesions– no ha pogut guanyar el títol (té dos subcampionats). Però és un valor segur i no se'l pot descartar com a parella ni de Valentino Rossi ni de Marc Márquez, que són les opcions més lògiques.

La parella Rossi-Pedrosa evitaria fer cau i net i permetria recuperar el pilot més carismàtic i mediàtic. Rossi-Márquez seria foc nou, en un plantejament que no exigiria resultats en el curt termini, però té l'inconvenient que obligaria a derogar la normativa que impedeix que un debutant s'assegui en una moto oficial. El duet Márquez-Pedrosa planteja el mateix problema, amb l'afegit de perdre el potencial comercial que ofereix Rossi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.