Motor

Espargaró i Viñales fan la ‘pole' a Silverstone

Motociclisme. Primera posició preferent per al vallesà a Moto 2, amb l'empordanès sent el més ràpid a Moto 3 i Bautista sorprenent a Moto GP

Al final el que compta són les curses, però ser el més ràpid en les quatre sessions d'entrenaments –en sec, mullat i humit, amb fort vent i en condicions meteorològiques sempre amenaçant de canviar– és la millor manera per afrontar el diumenge. Sempre. Encara més per un pilot que arriba a Silverstone després de perdre el lideratge del mundial en la cursa de casa seva.

Pol Espargaró va assolir ahir la seva primera posició preferent en la categoria mitjana, una pole que a Montmeló se li havia escapat d'un pèl (0,195 centèsimes). El de Granollers va confirmar la sensació transmesa des de divendres: la seva Kalex i el seu pilotatge s'entenen amb el traçat anglès com un guant de seda amb la mà d'una senyoreta. Va ser una sessió de nervis, amb els pilots mirant de reüll al cel en tot moment i, des del primer minut, intentant marcar ja una bona volta per si es posava a ploure –justament el que havia passat minuts abans a Moto GP–. Márquez, que en els lliures del matí va ser últim després de caure i deixar la moto inservible, va poder marcar el cinquè millor temps, però lluny del ritme de Pol –onze voltes en 2:08 alts o 2:09 baixos per només cinc del pilot de Cervera–. Mal dia per a Tito Rabat, que va caure a 10 minuts per cloure la sessió, i per a la resta de catalans, entre ells un Toni Elias que va veure estroncada la progressió per culpa d'una caiguda al matí.

Tres de seguides

En els últims deu minuts d'entrenaments una imatge es repeteix a Moto 3. Cada cop més: una munió de pilots frenats esperant una roda bona que els permeti fer un salt a la graella. Situació perillosa. La roda que tothom espera és la de Maverick Viñales, que tot i no ser el líder en la classificació ho és de la categoria. Com Espargaró, el de Roses ha anat bé en totes les condicions i, després d'enllaçar la tercera pole, avui serà l'home a batre. També va rodar prou bé el barceloní Àlex Rins, debutant al traçat anglès però que va estar sempre entre els deu pilots més ràpids.

De Bautista als nous i únics pneumàtics

La felicitat també va ser completa per a Álvaro Bautista, que va aconseguir la seva primera pole en la categoria gran marcant un 2:03.303, la volta més ràpida de tot el cap de setmana. Va ser el més ràpid i el més oportú: just després de fer-la, quan faltaven uns nou minuts, van caure gotes que van fer invariable la classificació. Una taula amb Dani Pedrosa cinquè, a mig segon del madrileny. Tant el català com Stoner han tingut tot el cap de setmana molts problemes de rebot amb la roda del davant causats pel nou (i únic) pneumàtic davanter que a partir d'ara hi haurà. Una goma que segons la majoria de pilots és més segura –és més ampla que l'anterior–, però que als pilots de Honda i en especial a Pedrosa no agraden gens. “No és segura: avui [ahir] hi ha hagut moltes caigudes del davant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.