Motor

El duel s'accentua

Motociclisme. GP d'Holanda. Marc Márquez marca la seva cinquena ‘pole' de l'any davant de Pol Espargaró. Pedrosa és segon en Moto GP

Marc Márquez, que va signar la seva cinquena posició preferent de la temporada, i Pol Espargaró van tornar a evidenciar en la qualificació oficial a Assen que mengen a part. Van al límit –necessiten fer-ho per imposar-se respectivament i Márquez, tant en la tercera sessió lliure com a la qualificació va anar per terra– i, sense pausa, estan desmuntant la teoria que Moto 2 és una categoria molt igualada: ahir, quasi un segon de marge respecte al tercer (Iannone) i més d'un al quart (Krummenacher). Després sí, les paraules fetes pràctica: del quart a Toni Elias, 21è, 0,9 segons. De ritme, tots dos van mostrar-ne un de similar, si bé Espargaró, que ja havia manat en les dues tandes de dijous, sembla lleugerament més afinat: 9 voltes en 1:38 baixos per ell i 3 en 1:37 alts, per quatre en 1:38 i cinc en 1:37 de Marc –Iannone és qui més a prop d'ells va estar, però ja rodant en d'1:38 alts. El pols a la pista s'accentua i les possibilitats que avui hi hagi doblet són més que notables.

Cop de geni

“Al matí he tingut una de les meves pitjors caigudes. He quedat masegat a l'esquena, el coll, el canell, el turmell i l'espatlla.” I així, quan a setze minuts per acabar els entrenaments oficials la pluja va interrompre la sessió de Moto GP, Casey Stoner era el novè. A sis, sortosament per a ell, la pista tornava a estar en condicions i l'australià va disparar: 1:33.7. Posició preferent però situació irreal si es fa un cop d'ull als entrenaments de Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, amb un excel·lent ritme de cursa. El gran dilema si el temps no és del tot assolellat serà escollir bé els neumàtics. De Puniet i Aleix Espargaró, ferms entre les CRT, van quedar a menys d'un segon de la darrera prototip.

A Moto 3, la igualtat continua multiplicant-se –17 pilots en 0,9 segons–, si bé Maverick Viñales, malgrat perdre mil·lèsimes en la segona part del traçat, la ràpida, té el ritme més constant –el rosinc, a diferència dels cinc primers, va fer el temps sense anar a rebuf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.