Motor

Pedrosa i Màrquez seran els pilots oficials d'Honda per al 2013 i 2014

El de Cervera fitxa per la marca japonesa i substituirà l'australià Casey Stoner

El de Castellar del Vallès renova per dos anys més

Els catalans Dani Pedrosa i Marc Màrquez seran els pilots oficials d'Honda en MotoGP per a les temporades 2013 i 2014, segons ha informat aquest dijous a través d'un comunicat Honda Racing Corporation (HRC).

Pedrosa amplia així la seva vinculació amb l'equip Honda Repsol i Márquez ocuparà la plaça que deixarà vacant l'australià Casey Stoner una vegada que acabi aquesta temporada.

Pedrosa ocupa la segona plaça de la general del Mundial, amb 146 punts, catorze menys que el seu compatriota Jorge Lorenzo (Yamaha) i sis més que el propi Stoner.

Dani Pedrosa ha estat campió del món en tres ocasions –el 2003 en 125 c.c. i el 2004 i 2005 en 250 c.c.–, va ser el millor jove de l'any en la seva primera temporada en la màxima categoria el 2006, en acabar cinquè, i posteriorment ha estat segon de la general dues vegades i tercer en dues altres.

La seva victòria en l'última prova del Gran Premi d'Alemanya al circuit de Sachsenring ha reforçat la seva candidatura al títol d'aquest any i acudeix amb molta moral al GP d'Itàlia.

“Estic molt content de poder anunciar la meva renovació amb l'equip Honda Repsol per als dos pròxims anys. Porto una llarga relació amb Honda i tenia un gran desig de continuar. La lluita pel campionat aquest any està encara oberta i les dues pròximes temporades seran molt interessants per a mi”, ha indicat Pedrosa en declaracions distribuïdes per l'equip.

El barceloní ha recordat que la seva carrera sempre ha estat lligada a Honda des de la seva etapa en 125 c.c. i ha considerat que potser és un dels pilots amb una trajectòria més llarga amb aquesta marca, el que li fa sentir “molt orgull”.

“Vull agrair a HRC una vegada més el seu suport. Estic segur que farem grans coses junts”, ha apuntat el pilot de Castellar del Vallès (Vallès Occidental).

Marc Màrquez, nascut el 17 de febrer de 1993 a Cervera (Segarra), debutarà en la categoria reina la pròxima campanya a l'equip oficial d'Honda amb tan sol vint anys.

Ja se'l considera com un dels més grans talents dels últims temps i ha signat, segons HRC, per dues temporades amb l'equip.

Màrquez va ser campió mundial en 125 c.c i la passada campanya, en la seva estrena en Moto2, va acabar segon després de tenir molt a prop el títol. En aquesta edició és el líder de la general amb 152 punts i una notable avantatge sobre el seu compatriota Pol Espargaró (109).

“Arribar a MotoGP la temporada que ve amb Repsol Honda és un somni fet realitat i vull agrair a HRC la confiança que ha dipositat en mi”, ha afirmat Màrquez.

“Estic molt orgullós per formar part de la gran família d'Honda en el futur i no vull oblidar-me de tota la gent que m'ha ajudat des que vaig començar en el món de les motos”, ha comentat Màrquez, qui ha precisat que ara el seu objectiu pròxim està en Moto2 per seguir treballant dur i tractar d'aconseguir el títol 2012.

El vicepresident executiu de l'equip HRC, Shuhei Nakamoto, ha expressat també la seva satisfacció per “la renovació del contracte de Dani” i ha donat la benvinguda a Màrquez al Repsol Honda.

“Dani està gaudint d'una dura temporada i actualment lluita amb Casey i Lorenzo pel títol. Estem encantats amb la seva actuació”, ha asseverat Nakamoto, qui ha afegit que Màrquez “ja ha demostrat com és de ràpid en 125 c.c i Moto2” i ha destacat que creuen que, “donant-li el temps adequat d'adaptació a la nova classe, serà també capaç de demostrar-ho en MotoGP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.