Motor

De caiguda en caiguda

Motociclisme. GP d'Indianapolis. Pedrosa i Pol Espargaró fan la posició preferent en uns entrenaments molt accidentats. Tot i tenir un lligament del turmell danyat, Stoner pot córrer

La diferència d'asfaltats és un dels trets d'Indianapolis. A més, hi ha zones en que, tot i ser el mateix, patina especialment. “És el pitjor asfalt del campionat”, diu Lorenzo. Ara que els pilots ja hi han anat a fons se saben els punts crítics: els revolts 13 i 14 per a Moto GP i l'últim, just abans de l'entrada a la recta principal, per a Moto 3.

En el primer cas, Casey Stoner, Ben Spies i Nicky Hayden van caure, i Valentino Rossi hi va estar a punt. Exactament al mateix punt: Stoner, accelerant, amb la moto creuada i escopit en una caiguda violenta i lletja –semblava molt mal parat, si bé sembla que només té un problema al lligament del turmell, i ahir tenia el permís dels doctors per córrer–; Spies al pas pel primer revolt (13) i Hayden entre l'un i l'altre. Quant a Moto 3, tant Héctor Faubel com Àlex Márquez van caure en el darrer revolt. El cerverí en dues ocasions, si bé sense conseqüències –va caure també en un altre punt–. En total, fins a cinc banderes vermelles –només en Moto 2 hi va haver una qualificació neta.

Pedrosa, Pol i Marc

Pel que fa a les qualificacions, tercera pole de l'any per a un Dani Pedrosa amb un excel·lent ritme en tot moment, al davant d'un Jorge Lorenzo sempre endarrerit però que als darrers instants va fer un salt. S'haurà de veure quin ritme té. A Moto 2, Marc Márquez va fer malbé el cronòmetre en els primers minuts de sessió, però Pol Espargaró li va respondre autoritari i va acabar al davant. De nou, el duel està servit. I a Moto 3, en un circuit on les KTM sembla que encara volin més del que és habitual, bones qualificacions de Maverick –“aquí, un podi serà bo”– i Rins.

La veritat és que pintava molt pitjor; no tenia ‘grip' al darrere i hi hem posat pes, i ara sóc molt optimista
Jorge Lorenzo
Hem pogut preparar bé la moto i fer una bona posició a la sortida perquè els primers revolts són molt estrets
Dani Pedrosa

Del circuit a l'hospital

Divendres va ser Héctor Barberà qui, després de ser atès al centre mèdic del circuit, va ser enviat a l'hospital, on se li va diagnosticar una petita fractura en una vèrtebra –ahir va viatjar cap a l'Estat espanyol–. I, ahir, els pilots que van fer el mateix trajecte van ser Héctor Faubel, Casey Stoner i Nicky Hayden. El pilot valencià de l'equip de Jordi Martínez Aspar va caure a la sortida de l'últim revolt abans de la recta principal i, un cop sotmès a diverses proves, va ser enviat a l'hospital per tal que li practiquessin una TC perquè tenia dolors abdominals. Stoner, en confirmar-se que no tenia cap fractura al turmell dret, hi va anar per examinar amb exactitud l'estat dels lligaments de l'articulació. Finalment qui va seguir el mateix camí va ser Nicky Hayden. El nord-americà no tenia res, aparentment, però, com que va perdre el coneixement per uns moments, se li van voler fer proves més exhaustives per descartar qualsevol eventualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.