Motor

Sessió de control

Motociclisme. GP d'Aragó. La qualificació es fa en sec, condició que sembla que hi haurà avui en la cursa, i els pilots se centren més en la configuració que no pas en els temps

Cert paral·lelisme entre el que van ser els entrenaments a Misano i el que ha passat al Motorland d'Alcanyís.

Després que totes les sessions lliures es fessin en condicions de moll, ahir en la qualificació els pilots van poder posar finalment reglatges de sec, unes configuracions que segons les previsions meteorològiques són les que avui necessitaran. És a dir, més pendents de posar la moto a punt que no pas de fer temps i, encara menys, de trobar el ritme de cursa. Tothom, si exceptuem els pilots de fàbrica de Yamaha i Honda i Stefan Bradl, que van fer aquí uns tests el 4 i el 5 de setembre en condicions de sec, per bé que a unes temperatures que no s'espera que avui siguin tan elevades.

Així doncs, el més ràpid en Moto GP va ser Jorge Lorenzo, seguit per un Dani Pedrosa que va haver d'espavilar-se després de caure i deixar la moto inservible tot just iniciada la cronometrada. “Al principi anava amb calma –deia el pilot de Castellar–, perquè encara quedaven 50 minuts i només teníem una moto i un joc de pneumàtics del davant.” Amb tot, a punt va estar de fer la posició preferent i, si no hagués trobat Valentino Rossi en la darrera temptativa, possiblement ho hauria assolit. Magnífic resultat d'Aleix Espargaró, onzè davant no només del seu company d'equip De Puniet, sinó també d'Álvaro Bautista i quedant-se a una centèsima de Rossi, vuitè.

En Moto 2, Pol Espargaró va ser segon –Sito Pons va confirmar que el seu equip l'any vinent serà el mateix d'enguany, amb ell, Tito Rabat i Àxel Pons–, com a Misano, amb Torres cinquè, Marc Márquez setè, Tito Rabat onzè i Àxel Pons catorzè. Pel que respecta a Moto 3, segona posició preferent de Jonas Folger amb Maverick sisè, Rins desè i Àlex Márquez divuitè. En tots els casos, encara amb marge de millora i esperant que el warm up del matí els permeti acabar d'afinar en la posada al punt.

Sortirem des del setè lloc, però l'important és que per a la cursa tenim una bona posada al punt
Marc Márquez
El sisè no és un mal lloc, perquè hem estat tota la sessió provant coses per a la cursa
Maverick Viñales
Els entrenaments, tot i que la classificació no ho demostri, han anat bé. M'he sentit de seguida molt còmode
La veritat és que buscant el temps no hem pogut treballar per la cursa i tornarem a jugar-nos-la
Pol Espargaró
Ha estat una qualificació complicada, perquè no teníem cap referència en sec i ens l'hem jugat amb les gomes
Tenim una bona posició i esperem que tot vagi bé i siguem capaços de fer una gran cursa
Dani Pedrosa
Serà una cursa llarga i, tot i que ningú vol que plogui, haurem de veure en quines condicions és
Jorge Lorenzo
Estem contents per sortir des de la primera línia, però en la cursa haurem de fer moltes voltes i això no ho hem pogut treballar

El millor entrenament de Jordi Torres

“He sortit a pista amb la idea que coneixia bé el circuit i que ho tenia tot sota control.” El pilot de Rubí Jordi Torres va assolir la millor classificació de la carrera en una prova del campionat del món, finalitzant en cinquena posició i havent liderat la taula de temps quan faltaven menys de 15 minuts per acabar la sessió. El pilot de l'equip de Jorge Martínez Aspar no té límits per a la cursa d'avui. “Estem preparats, tant és que sigui la cursa en moll com en sec. Intentarem sortir fort per quedar-nos amb el grup capdavanter.” De moment, el millor resultat de Torres ha estat el 13è lloc assolit en la cursa de la República Txeca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.