Motor

Pol i Mack són les referències

Motociclisme. Els pronòstics són seus però Elias, Rabat, Torres (Moto 2) i Rins (Moto 3) seran rivals

La categoria que passa per ser el paradigma de la igualtat apunta en els preludis a ser la més clara pel que fa a la jerarquia de la graella. Pol Espargaró en marcarà la pauta fins que no hi hagi un nou avís, i rere el subcampió del món hi haurà un bon grup de pilots amb veritables possibilitats tècniques i humanes per lluitar pel podi. Entre ells, feliçment, el país hi té presència amb Toni Elias (Manresa, 1983), Tito Rabat (Barcelona, 1989) i Jordi Torres (Rubí, 1987). Completen la colònia catalana Àxel Pons (Barcelona, 1991) i Ricky Cardús (Barcelona, 1988).

Podi català

Onze podis, quatre victòries i 8 posicions preferents. En circumstàncies normals, la temporada passada de Pol Espargaró hagués donat per ser campió del món. Sense Márquez, Pol Espargaró és el màxim favorit i el que més consens genera. Més enllà d'això, el pronòstic és temerari, però es pot pensar que Elias –amb xassís Kalex en l'equip de Raúl Romero i Ricard Jové–, Rabat –company d'equip de Pol Espargaró– i Torres –que ha heretat la moto d'Elias a l'equip Aspar– seran habitualment entre els aspirants a pujar al podi.

Un graó per sota, però amb aspiracions de puntuar en totes les curses, hi haurà Àxel Pons i Ricky Cardús..

Mack, Rins i Àlex Márquez

El primer any de la categoria petita va deixar clar quina era la moto que portaven els pilots a lluitar pel triomf de manera permanent. I la pretemporada no ha fet res més que reforçar el fet que qui porti una KTM serà al davant. O, en el seu defecte, un motor KTM. És a dir, que els tres pilots de l'equip oficial austríac, amb el mallorquí Luis Salom al capdavant, en seran uns. I Maverick Viñales, naturalment. I els dos pilots de l'estructura d'Emili Alzmora, també. D'entrada, especialment Àlex Rins (Barcelona, 1995), a qui l'any d'experiència en la categoria –cinquè i millor debutant del 2012, amb 141 punts– li dóna uns coneixements valuosíssims per deixar en pura anècdota l'únic podi que té. Per a Àlex Márquez (Cervera, 1996), l'aprenentatge de circuits serà obligat, sobretot en la primera meitat del campionat, però això no l'ha de descartar per pujar al podi. Completa la presència catalana Isaac Viñales (Llançà, 1993) per a qui, d'entrada, intentar igualar el desè lloc en cursa de Phillip Island el 2012 és ja un bon punt de partida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.