MOTOR / FÓRMULA 1

La sanció a Renault atemoreix València

La suspensió de Renault per a la pròxima cursa del mundial de fórmula 1, que es disputarà al circuit urbà de València el 23 d'agost, ha estat rebuda com una galleda d'aigua freda per Valmor Sports, l'empresa organitzadora d'aquesta prova. Sense l'atractiu de poder veure Fernando Alonso en cursa, el ritme de la venda d'entrades pot veure's greument afectat. A més, fins ara només se n'han venut 30.000 [l'objectiu és arribar a 75.000] i cal destacar que l'import de les primeres 40.000 se'l queda Bernie Ecclestone, patró de la fórmula 1.

Davant d'un panorama tan poc esperançador, Valmor ha llançat un avís de socors i ha demanat a la FIA que retiri la sanció a l'equip francès. Jorge Martínez Aspar, soci de l'empresa juntament amb Paco Roig, Bancaja i Dorna, va assegurar que entén que la seguretat és el més prioritari, però també va demanar que es tinguin en compte els aficionats: «El que ha passat [en referència a l'incident del Renault de Fernando Alonso] és greu, però esperem que això no perjudiqui ni el Gran Premi d'Europa ni els aficionats.»

La sanció a Renault arriba, a més, en el moment en què el futur de la prova no és gens clar. Ecclestone no va quedar gaire satisfet de la primera edició i ja es rumoreja que l'any que ve la prova es podria traslladar al circuit de Portimão. Això seria un garrotada econòmica de dimensions colossals per a Valmor, que l'any passat només va aconseguir 9.000 euros de beneficis nets, segons fonts de Bancaja que citaven un informe que es va facilitar en el consell de l'entitat financera.

També la Generalitat valenciana en sortiria molt perjudicada després d'haver-se gastat prop de 90 milions d'euros en la construcció i adequació del traçat, més del doble del que s'havia previst inicialment, que era de 37 milions. El vicepresident primer del Consell de la Generalitat, Vicent Rambla, va destacar ahir «l'enorme importància i gran atracció» que suposa la participació de l'asturià en la prova valenciana. També va avançar que el consell s'ha adreçat a la FIA per conèixer les possibilitats que prosperi el recurs presentat per Renault i es va mostrar confiat que la situació es resolgui sense que es produeixin «dany col·laterals afegits». L'alcaldessa de València, Rita Barberà, també es va pronunciar sobre la possible absència d'Alonso i va plantejar la possibilitat que la sanció es compleixi en una altra cursa. Barberà també va parlar dels «danys afegits», fent referència als diners que es deixarien d'ingressar. Finalment, la qüestió econòmica és la que porta al cap del camí i el que ha generat la mobilització de les institucions valencianes en un intent d'influir sobre una competició privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.