Motor

L'expilot de motos Joan Garriga mor als 52 anys

Garriga va patir un accident de trànsit dilluns passat

Va ser campió d'Espanya el 1984, 1986 i 1987 i subcampió del món de 250cc

L'expilot català de motociclisme Joan Garriga, tres vegades campió d'Espanya i subcampió del món de 250cc, ha mort aquest dijous, als 52 anys. Garriga va patir un accident de moto dilluns passat i ha mort avui en un hospital de Barcelona com a conseqüència de les greus ferides sofertes, segons recullen diversos mitjans del sector del motor. Va ser campió d'Espanya el 1984, 1986 i 1987 i també va vèncer en les 24 Hores de Montjuïc el 1985 i 1986.

Segons ha pogut saber l'ACN, l'accident va tenir lloc dilluns passat, cap a un quart de nou del vespre, al carrer Numància de Barcelona. La moto que conduïa Garriga i un turisme es van veure implicats en el sinistre.

A conseqüència del succés, el motociclista va haver de ser traslladat a un centre hospitalari pel Sistema d'Emergències Mèdiques. Es dóna el cas que la primera exploració indicava que l'expilot havia sofert ferides a les cames, que no semblaven de caire vital.

Garriga va ser un dels pilots més carismàtics de la dècada dels 80 per les participacions al campionat mundial de velocitat en la categoria de 250 centímetres cúbics. Era recordat, sobretot, pels duels intensos que va protagonitzar amb el també pilot català Sito Pons, que finalment li va arrabassar el Mundial de 1988, en què es va emportar tres Grans Premis i va aconseguir deu podis.

Després de la seva retirada del món de la competició el pilot barceloní va tenir una vida tempestuosa a causa de la seva reconeguda addicció a les drogues, que el va portar a la fallida, li va causar un deteriorament en la seva salut i li va ocasionar problemes amb la justícia.

El 2003 va ser condemnat a dos anys de presó per tràfic d'estupefaents i tinença il·lícita d'armes, tot i que no va arribar a entrar a la presó a l'aconseguir que li commutessin la pena per treballs socials. Deu anys després va patir dos infarts que gairebé acaben amb la seva vida.

El mateix Joan Garriga havia anticipat el seu tràgic final en reiterades ocasions els últims anys. “Sé que això no acabarà bé”, deia en cada entrevista.

El juny d'aquest any va transcendir que havia estat detingut en el marc d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de drogues, notícia que ell va desmentir.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia