Hoquei sobre patins

Catalunya s'imposa a França i guanya la copa del Tricentenari d'hoquei patins

La selecció catalana derrota el combinat francès en les faltes directes després d'empatar el partit

El torneig s'ha desenvolupat amb normalitat després que el secretari d'Estat de l'Esport el titllés “d'il·legal”

La selecció catalana d'hoquei patins ha guanyat el combinat francès després d'empatar al final del partit i de resoldre per tant el partit per faltes directes: Catalunya 3 (2) - França 3 (1). Els catalans s'han endut doncs la Copa del Tricentenari, un torneig que forma part dels actes de commemoració de 1714 i que ha enfrontat a Sant Sadurní d'Anoia les seleccions de França, Suïssa i Catalunya i el C.E. Noia Freixenet. Precisament el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, ha celebrat la normalitat amb què s'ha desenvolupat l'esdeveniment esportiu i ha atribuït als “nervis” per la situació política entre Catalunya i Espanya el fet que el secretari d'Estat per a l'Esport ho titllés d'il·legal.

Crits esporàdics independència i molts clams a favor de la selecció catalana han animat la final entre França i Catalunya, aquest diumenge al migdia a Sant Sadurní d'Anoia. El torneig ha estat marcat en bona part per la polèmica després que el secretari d'Estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, avisés que la copa Tricentenari d'hoquei patins era il·legal i acusés el Govern d'utilitzar els jugadors com a “pasquins”. En una carta dirigida a la vicepresidenta del Govern, Cardenal es referia a la samarreta presentada amb el lema Catalans want to vote que han lluït els jugadors de la selecció catalana. Una estelada gegant presidia el pavelló, just sota un dels marcadors.

És “molt maca” la samarreta, ha ironitzat el president del CE Noia, Jaume Esteve, en declaracions a l'ACN. En aquest sentit Esteve hi ha tret importància i ha defensat que “ho hem mirat i ens sembla que no” és il·legal perquè es tracta d'un esdeveniment esportiu amistós i no d'una competició “reglada”.

Calçada ho ha emmarcat tot plegat pels “nervis” pel context polític d'encaix de Catalunya i Espanya. “Hi ha gent que no ho deu acabar d'entendre”, ha lamentat. En qualsevol cas, per Calçada és evident que la presència de jugadors catalans a l'hoquei espanyol és “absoluta” i com a integrants de la societat “tenen el desig de jugar almenys de forma amistosa”.

En un pavelló que no estava ple, Calçada ha celebrat però que finalment s'hagi pogut celebrar de la forma que estava plantejat. De fet, creu que no té “res d'estrany” un campionat com aquest.

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau,i Calçada, entre d'altres, han lliurat copes i medalles a Catalunya, França, el Noia i el Suïssa, classificats en aquest ordre. La final s'ha resolt per faltes directes després que els francesos empatessin a tres als catalans a només 13 segons del final del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.