PATINATGE ARTÍSTIC

Objectiu a les altures

Júlia Ventura (l'Aldea) aspira a repetir podi en el mundial júnior

Mireia Faiges (Reus Deportiu) també està entre les favorites

La patinadora de l'Aldea Júlia Ventura aspira demà i dissabte a repetir a Friburg (Alemanya) el podi en el mundial júnior de patinatge artístic. Ventura ha estat campiona d'Europa en les dues últimes edicions i en el mundial de Taiwan de 2008 es va penjar la medalla de bronze. Al seu costat, hi competirà la patinadora del Reus Deportiu Mireia Faiges, que en l'europeu de Nazaré (Portugal) va guanyar la plata rere la patinadora ebrenca. Faiges, però, va superar Ventura en l'últim campionat d'Espanya que es va disputar a Palma de Mallorca i el 2008 va obtenir el quart lloc en l'europeu juvenil, credencials que fan pensar que també té possibilitats de pujar al podi. Tant Ventura com Faiges, per tant, lluiten per convertir-se en el relleu natural de la reusenca Laura Sánchez, que ja està retirada.

Totes dues executaran el disc curt demà a la tarda i dissabte, també a la tarda, exhibiran les seves coreografies en el disc llarg, l'actuació que acaba definint les posicions finals. En l'últim europeu, per exemple, Ventura havia estat només cinquena en el disc curt amb una actuació fluixa pel seu nivell, però va encisar els espectadors i els jutges amb una actuació memorable en el disc llarg. Amb el suport del seu tècnic, Manel Villaroya, va ressorgir amb un espectacle en què representava un músic virtuós que tenia problemes en una mà per un virus que li impedia tocar i que es regirava contra el seu destí.

El Reus de grups de xou.

Friburg també serà l'escenari la setmana vinent del mundial sènior, en què hi haurà més representants de la demarcació de Tarragona. El Reus Deportiu serà un dels set clubs que competirà en xous grans amb l'espectacle Atòmic. També hi prendrà part l'Olot amb Seducció. En la modalitat de dansa patinaran els vendrellencs Albert Rovira i Carme Juncosa, cinquens en l'europeu del 2008 i sisens en el mundial del mateix any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.