RUGBI

La Santboiana, campiona de Copa després de 17 anys

L'equip català s'imposa davant d'El Salvador a la final i suma nou títol amb una gran defensa i més ambició

La Santboiana ha sumat un nou títol de Copa del Rei -i ja n'acumula dotze- davant un rival, El Salvador de Valladolid, que ha estat anul·lat per la gran defensa mostrada pel conjunt català, que ha desplegat totes les seves armes després de la represa i s'ha mostrat més ambiciós. La Santboiana, ha estat així campiona 17 anys després de l'última vegada.

Els dos equips han sortit a fer front l'enemic principal en el partit, la pluja, que s'ha aliat amb el vent per dificultar el joc a la mà i els llançaments a garrotades. Des del primer moment ha quedat clar que el que aconseguís gestionar millor aquest obstacle, es portaria el títol.

El millor exemple ha estat el primer cop de càstig que ha intentat transformar Jaime Mata per inaugurar el marcador, però el llançament s'ha quedat curt. A partir d'aquest moment el quadre col·legial ha assetjat la línia de 22 dels catalans, encara que aquests s'han mostrat molt seriosos en defensa.

El mateix ha passat a l'altre bàndol, ja que la defensa blanc-i-negra ha impedit que la Santboiana aprofités els seus acostaments a la línia d'assaig val·lisoletana, a la qual cosa s'han afegit els errors i pèrdues de pilota a causa de la humitat, que ha anul·lat totalment el joc a la mà.

A punt de finalitzar la primera part, la Santboiana ha comès un cop de càstig que, en aquesta ocasió, Khaima Mata sí que ha transformat, amb la qual cosa que El Salvador ha pogut arribar al descans amb avantatge al marcador (0-3).

Després de la represa, els de Lewis William han sortit a donar-ho tot i han mostrat més grapa ofensiva, la qual cosa ha obligat els val·lisoletans a col·locar-se amb més contundència en defensa i, amb això, a cometre cops de càstig, que ha aprofitat la Santboiana per empatar, primer, amb la puntada de peu de Baker i, per obtenir avantatge, després, amb la de Millán.

El conjunt val·lisoletà s'ha diluït completament i s'ha mostrat incapaç d'acostar-se amb perill a la línia de marca local, per la qual cosa només podia conformar-se amb comptar amb algun cop per reduir distàncies, com ha succeït en el minut 65, perquè Mata pugés el 13-6 al marcador.

Lluny de replegar-se, el quadre català ha mantingut el mateix esquema i ha buscat ampliar la renda per assegurar la victòria. En una de les seves arribades a la línia de 22 val·lisoletana, ha provocat un nou cop que establiria el definitiu 16-6, per donar el títol coper a la Santboiana, disset anys després.