HANDBOL

LLIGA ASOBAL

Catalans, i esquerrans

Els màxims golejadors de la lliga, a una jornada d'acabar la primera volta, són l'extrem Josep Masachs (88 gols) i el lateral Cristian Malmagro (81)

No és casualitat que els màxims golejadors de la lliga siguin catalans. Tampoc és casualitat que siguin esquerrans, i tampoc ho és que formin part d'equips que, malauradament, estan lluny dels primers llocs.

L'estadística enalteix el jugador, no el bloc; demostra que l'atac dret es concentra en poques mans; i que el planter català, a pesar de fitxatges milionaris i l'allau de jugadors de l'est, continua tenint pes en la millor lliga del món. Josep Masachs, de 26 anys i nascut a Sant Antoni de Vilamajor, és titular i un dels que més minuts acumula en la competició. L'Octavio Pilotes Posada el necessita, i ell, des de l'extrem dret, es beneficia d'aquesta dependència per destacar. Els resultats, però, no l'acompanyen. Ara, amb set punts, els de Vigo són penúltims, a dos punts de la salvació.

Cristian Malmagro, també de 26 anys, de Granollers, és el lateral dret indiscutible del San Antonio, el bloc que possiblement ha reduït més les aspiracions als títols per la retallada de pressupost. Les marxes de Jorgensen, Saric i Svensson evidencien el retrocés de competitivitat, un factor que augmenta l'ascendència ofensiva del vallesà, que torna a estar a prop del que va ser fa dos anys. També estava entre els màxims golejadors, i la seva gran temporada el va dur merescudament als Jocs Olímpics de Pequín.

«L'any passat vaig estar molt temps lesionat», recordava dies enrere. Precisament, les exigències de tanta competició van castigar la seva esquena. «Fins que no vaig descansar dos mesos, res», explica. Un descans que va trigar a tenir per les necessitats que té el Portland de la seva aportació. Amb tanta diàspora de grans jugadors, aquesta necessitat ha augmentat ineludiblement. Els 81 gols demostren que la seva aportació és tan vital com indispensable perquè el San Antonio, avui setè, amb 14 punts (la meitat que el líder), pugui escalar posicions i acostar-se a les places europees.

Tant el San Antonio com el Pilotes, però, viuen condicionats per la falta de reserves fiables. La distància entre titulars i suplents és ostensible, sobretot en el conjunt gallec. Una circumstància que atorga minuts als dos jugadors catalans, que, per qualitat, estan aprofitant. «En l'aspecte personal estic content, però pel que fa a l'equip, no acaben d'arribar els resultats que ens mereixeríem», analitza Masachs, que en l'últim partit (una derrota transcendental a Torrevella) va fer 8 gols. N'ha arribat a fer 11 (contra l'Arrate) i 10 (contra el Granollers). La màxima de Malmagro, en la primera jornada contra el Toledo (10 gols).

Un protagonisme excepcional en els equips grans, que estan accentuant la vocació de col·lectiu. El Barça mateix, amb el canoner Iker (màxim golejador de la lliga fa dos anys) i el nouvingut Rutenka, consumat golejador, està buscant més la complicitat i complementació, que l'aportació individual. Una possibilitat, però, per a plantilles àmplies. Per al Pilotes i el San Antonio, és un impossible que homes com Masachs i Malmagro minimitzen amb gols.


L'any passat van ser companys, però el San Antonio, aquest curs, ha decidit cedir Masachs a l'Octavio

L'any passat ho era Cañellas

Durant moltes setmanes, en aquest punt de temporada, el màxim golejador de la lliga era el també vallesà Joan Cañellas. Alliberat de les exigències i els pocs minuts de Can Barça, la seva tornada a Granollers el va convertir en el líder que tothom esperava. Amb el seu equip de sempre es va convertir en un dels destacats del curs passat. Tant, que a l'estiu va fitxar pel Ciudad Real per compensar la baixa d'última hora de Rutenka.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.