HOQUEI SOBRE HERBA

MUNDIAL DE NOVA DELHI

Un somni majoritari

Amb 14 catalans en una llista de 18, la selecció masculina afronta el repte d'un títol mai conquerit

Amb dues medalles de plata (1971 i 1998) i una de bronze (2006), la selecció masculina d'hoquei sobre herba –com és habitual, amb majoria catalana (14 dels 18 convocats)– afronta el repte de conquerir per primera vegada el títol mundial.

Una cita que obre precisament l'equip de Dani Martín (enfrontant-se a Sud-àfrica, a les 16.35 hores) i que es disputa amb mesures de seguretat estrictes. L'amenaça d'atemptats per part d'Al-Qaeda ha forçat a duplicar l'esforç per part del govern i de la policia índia per assegurar que el torneig se celebri sense incidents. «Estem realitzant uns preparatius infal·libles, no estem deixant cap esquerda», remarca Rajan Bhagat, portaveu de la policia de Delhi, la capital índia que serà seu d'un campionat amb dotze aspirants, la majoria favorits, entre ells el combinat estatal.

«Estic convençut que estarem entre els dos primers del nostre grup i passarem a les semifinals», segella Dani Martín, el seleccionador que va succeir Maurits Hendriks després dels Jocs de Pequín. Un any llarg en què s'ha treballat amb l'objectiu de compactar un grup de jugadors dels quals 11 (dels 18) repeteixen de l'últim mundial disputat, el del 2006, celebrat a Mönchengladbach, amb títol per als locals (Alemanya) i bronze per a Espanya.

«Canviarem l'organització defensiva perquè no ha funcionat gaire bé en anteriors competicions», relata el tècnic, que es refereix al darrer europeu (quart) i el Champions Trophy (cinquè) de l'any passat, en què les aspiracions eren millors. Com en aquelles dues cites, continua la baixa del golejador Santi Freixa. «És una baixa important, però tenim equip per suplir-la», diu. D'entrada, Xavi Ribas i Pau Quemada seran els encarregats de llançar els penals, una acció que han reforçat pensant que pot ser el desenllaç de moltes jugades d'atac, ja que l'equip pretén ser «vertical i jugar i pressionar molt a camp rival». En els amistosos els resultats han estat positius. Avui, però, ja va de debò.

EL CALENDARI

Grup B
Austràlia, Espanya, Anglaterra, Índia, Pakistan i Sud-àfrica
1a jornada (avui)
Sud-àfrica - Espanya
2a jornada (2 de març)
Pakistan - Espanya
3a jornada (4 de març)
Espanya - Índia
4a jornada (6 de març)
Austràlia - Espanya
5a jornada (8 de març)
Espanya - Anglaterra
Semifinals (11 de març)
1r grup A - 2n grup B 1r grup B - 2n grup A
Final (dissabte, 13 de març)
Grup A
Alemanya, Argentina, Canadà, Corea, Holanda i Nova Zelanda
Palmarès 2006
Alemanya (Espanya, 3a)
2002
Alemanya (Espanya, 11a)
1998
Holanda (Espanya, 2a)
1994
Pakistan (Espanya, 9a)
1990
Holanda (Espanya, 8a)
1986
Austràlia (Espanya, 5a)
1982
Pakistan (Espanya, 11a)
1978
Pakistan (Espanya, 5a)
1975
Índia (Espanya, 8a)
1973
Holanda (Espanya, 5a)
1971
Pakistan (Espanya, 2a)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.