POLISPORTIU
L'aprenentatge, bàsic
La Diputació ofereix 4 propostes en l'àmbit de la formació dels agents esportius locals
Un seminari i tres jornades, allargades durant l'any, amb una clara voluntat de descentralització
Des del 2007, l'àrea de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona incideix en el debat i la formació dels tècnics, regidors, monitors i operaris d'Esports dels ajuntaments com a eixos fonamentals de la gestió esportiva local. La idea és facilitar a tots els responsables de les àrees d'esports dels consistoris les eines necessàries per abordar amb èxit els problemes que es troben en el seu àmbit d'acció i apostar per la formació com a eina que contribueixi a la millora de la gestió esportiva, tant a partir de les experiències reeixides, com per la descoberta de les noves vies que els canvis exigeixen.
«Tenir tècnics que gestionin és fonamental. La realitat dels municipis canvia constantment, la cultura urbana evoluciona, es transforma i planteja noves necessitats per les quals és essencial reflexionar», apuntava el vicepresident i diputat de Cooperació Municipal i d'Esports Narcís Casassa.
La primera d'aquestes accions previstes per a aquest any 2010 és el seminari Eines per a la gestió econòmica i administrativa d'una entitat esportiva, que es posa en marxa el dilluns, 12 d'abril a Olot, i que està destinat a membres de les juntes, directors esportius i secretaris tècnics de les entitats esportives. Hi participarà Josep Pujols (tècnic del Servei d'Esports de la Generalitat), Jordi Agustí (Director del servei d'Esports de l'Ajuntament de Girona) i Carles Ramonet (tècnic de la Diputació). Les sessions tindran una durada de tres hores i es faran en els consells comarcals: a Ripoll (14/4), a Banyoles (19/4), a Santa Coloma de Farners (24/4), a la Bisbal d'Empordà (26/4), a Girona (3/5) i a Figueres (10/5). El 25 de maig es farà la primera de les jornades monotemàtiques. En aquest cas serà es titularà Posada a punt, manteniment i hibernació de piscines a l'aire lliure, que es farà a la piscina de Navata.
La tercera proposta és la jornada Models de gestió dels serveis esportius municipals, que es farà al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, el 29 d'abril. «Es tracta d'aprendre de l'experiència i criticar, si fa falta. Es necessita una visió revisada i aprendre de l'experiència», afirmava Casassa. Gisela Bayé, Josep Masgrau, Marc Vilar, Lluís Noguer, Irina Pérez, Carles Ramonet i Jordi Agustí seran els ponents.
La proposta més allunyada és el fòrum de debat Esport i nova ciutadania, una plataforma per incidir en el concepte d'esport per a tothom i d'esport com a eina d'integració social. «Coneixem experiències d'esforços d'entitats que acullen nouvinguts amb l'esforç d'integració que suposen. Hem de compartir-les», explicava Casassa, que va anunciar una nova trobada amb els clubs d'elit al final d'abril.