TENNIS

BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Robredo i Montañés, efímers

Les dues primeres raquetes catalanes s'acomiaden en el debut

L'olotí va haver de retirar-se de la pista per unes molèsties lumbars

Soderling, convertit en primer favorit, ja té el bitllet per a vuitens

Tommy Robredo i Albert Montañés, que partien com les principals raquetes catalanes en el Godó, van veure's apartats del torneig tot just començar. Res feia preveure la ràpida eliminació tenint en compte que debutaven contra rivals assequibles. En el cas de Robredo, novè favorit del quadre i vencedor de l'edició del 2004, va veure's afectat per unes molèsties lumbars que el van obligar a abandonar en el tercer set quan cedia per 6-7, 6-4 i 3-1 contra l'italià Simone Bolelli. En el cas de Montañés, que afrontava la cita barcelonina amb la confiança d'haver estat en els quarts de final del Masters 1000 de Montecarlo, va cedir per 6-3 i 7-6 (7-1) contra el francès Geremy Chardy, 46è del rànquing ATP. Una decepció per al de Sant Carles de la Ràpita, que arribava a Barcelona amb el millor rànquing de la seva carrera (29è).

Com a mínim, dos dels tennistes de casa que ahir també van saltar a les pistes del RCT Barcelona van solucionar amb èxit els seus compromisos de la primera fase. El barceloní Beto Martín va superar Mikhail Kukuixkin (7-5 i 6-4), mentre que el mataroní Albert Ramos, procedent de la prèvia, va mantenir el bon moment i es va desfer de Michael Russell en dos sets (6-4 i 6-2). Tot i això, avui Ramos haurà de pujar un graó més tenint en compte que l'espera el xilè Fernando González, erigit en un dels clars candidats al trofeu després de les nombroses baixes del quadre. Per la seva banda, Martín s'enfrontarà al botxí de Robredo.

Robredo, minvat.

Després d'haver de recórrer al desempat per guanyar el primer set, els problemes físics de Robredo van agreujar-se en la recta final del segon, quan va sol·licitar l'assistència del massatgista. L'esperança de poder refer-se va esmicolar-se un cop va cedir el segon set i Bolelli va avançar-se per 3-1 en el definitiu. En vista del resultat i minvat físicament, va optar per retirar-se. Caldrà veure com evoluciona l'olotí tenint en compte que la setmana que ve hi ha una de les grans cites del calendari de terra batuda a Roma.

Soderling, sense ensurts.

No va fallar en la seva estrena Robin Soderling, convertit en el primer favorit del quadre una vegada confirmada la baixa de Rafa Nadal. El suec, tot i topar amb l'argentí Juan Ignacio Chela –un rival incòmode, i encara més sobre terra batuda–, va solucionar l'accés als vuitens amb un doble 7-5. Feliciano López s'intueix que serà el seu pròxim rival.

LA JORNADA

1a eliminatòria
S. Bolelli venç T. Robredo
6-7 6-4 3-1 ret
A. Ramos venç M. Russell
6-4 6-3
D. Gimeno venç J. Mónaco
6-2 3-6 6-2
J. Melzer venç N. Lappenti
6-3 6-3
L. Hewitt venç M. Ilhan
6-4 4-6 6-2
J. Chardy venç A. Montañés
6-3 7-6
F. López venç O Dolgopolov
6-3 30 ret
A. Martín venç M. Kukushkin
7-5 6-4
S. Stakhovsky venç M. Zverev
4-6 6-4, 6-2
E. Gulbis venç E. Luczak
7-6 6-3
V. Hanescu venç A. Beck
6-1 6-2
I. Istomin venç S. Robert
7-6 1-6 6-1
2a eliminatòria
N. Almagro venç S. Greul
6-1 6-3
I. Navarro venç P. Cuevas
6-2 6-4
R. Soderling venç J. Chela
7-5 7-5

Dolç retorn de Hewitt a Barcelona

Tot i necessitar tres sets per desfer-se del turc Marsel Ilhan (6-4 i 4-6 i 6-2), Lleyton Hewitt va poder segellar amb un triomf el seu retorn al Godó, un torneig que no trepitjava des del 2002. Llavors l'exnúmero u mundial va arribar fins a les semifinals, i les va perdre contra el futur campió, Gastón Gaudio. «La terra em va bé per assentar el meu joc», va comentar el tennista australià, en procés de recuperar el seu millor nivell després de ser sotmès recentment una intervenció al maluc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.