Més esport

Classificacions

El Purito reafirma la seva candidatura a la Vuelta guanyant a Burgos

Volta a Burgos. El català va resistir l'envestida d'Euskaltel a l'etapa reina i va exhibir fortalesa dues setmanes abans de la ronda espanyola

El duel en la Volta a Burgos entre el flamant guanyador d'una etapa i de la classificació de la muntanya al Tour de França (Samuel Sánchez) i un dels candidats a la victòria final en la pròxima edició de la Vuelta (Joaquim Rodríguez) es va decantar finalment pel català. El de Parets del Vallès va aprofitar els set segons que va esgarrapar en la segona etapa i els catorze de la cronometrada per equips respecte al seu principal contrincant per celebrar la seva tercera victòria en una prova per etapes després de la Setmana Catalana (2004) i la Volta a Catalunya (2010).

Ahir, en l'etapa reina (cinc ports i final en alt), el líder d'Euskaltel va intentar assaltar el primer lloc, però no se'n va sortir. Els seus companys d'equip van dominar els últims quilòmetres i van imprimir un ritme elevat que va servir de selecció natural. El Purito, però, va aguantar ferm i ben escudat pel seu company David Moreno. A l'hora de la veritat, a Sánchez també li va passar factura l'acceleració dels Euskaltel i, defallit, va deixar de ser una amenaça per a Rodríguez, que no va lluitar per l'etapa i es va conformar amb la tercera posició. La victòria parcial la va aconseguir el jove Mikel Landa (Euskaltel), i d'aquesta manera el conjunt basc va veure premiat el seu esforç al llarg dels 155 km que van unir Vilviestre del Pinar i l'alt de les Lagunas de Neila.

Moreno i Juan José Cobo van acompanyar Rodríguez en el podi final, i Sánchez es va haver de conformar amb la quarta posició. D'aquesta manera, el de Parets del Vallès ultima la posada a punt amb vista a la imminent ronda espanyola transmetent bones vibracions. No tornarà a participar en cap prova i se'l tornarà a veure el 20 d'agost a Benidorm.