Més esport

Purito s'exhibeix amb un altre triomf i ja és líder

Ciclisme. El català va atacar en l'exigent mur final de l'arribada a l'Escorial, amb pendents del 27 per cent, i va demostrar que és el ciclista més en forma de la Vuelta

Joaquim Rodríguez ha agafat gust al perfil d'etapes com la que ahir va guanyar a San Lorenzo de El Escorial, amb un final calcat al de Valdepeñas, on dimecres va aconseguir la seva primera victòria. En els dos casos els últims metres es convertien en murs amb pendents de més del 20 per cent. Purito va exhibir de nou un gran estat de forma i, amb un atac poderós, va aconseguir la victòria i es va situar líder de la Vuelta. El català va revelar després que tenia l'etapa ben estudiada: “Coneixia el final perquè vaig venir a veure'l amb Dani Moreno i em feia molta il·lusió guanyar aquí.”

El Katiuxa era ben conscient de les possibilitats del seu líder de repetir victòria i va treballar de valent per neutralitzar l'escapada del dia, protagonitzada per Matteo Montaguti (AG2R), Adrián Palomares (Andalucía), Heinrich Haussler (Garmin) i Julien Fouchard (Cofidis). Les bonificacions eren massa llamineres per permetre el seu èxit i la fuga va ser neutralitzada en l'arribada a San Lorenzo de El Escorial. Allà Txurruka (Euskaltel) va saltar del grup i va arrossegar alguns ciclistes, però no van aconseguir una diferència prou remarcable.

Purito es va situar quart en l'últim quilòmetre, un carrer estret que, tot de sobte, s'enfilava amb un pendent de mil dimonis. Michele Scarponi va llançar un atac a 800 metres, però la resposta de Purito va ser fulminant i amb quatre cops de ronyó ja havia obert un forat que a la meta va ser de nou segons.

A la resta de favorits els en va treure més de deu, sumats a la bonificació de vint per la victòria. El català és conscient que necessita fer coixí de cara a la contrarellotge individual de Salamanca, on Bradley Wiggins i Janez Brajkovic poden treure-li més de dos minuts. Avui, però, encara tindrà temps de tornar-se a exhibir en l'arribada en alt a la Covatilla.

Sense velocistes

Una maledicció plana sobre els esprintadors en aquesta Vuelta a Espanya. En la primera etapa, la contrarellotge per equips de Benidorm, l'equip HTC assumia la pèrdua de Matthew Goss i en la quarta, la de Mark Cavendish, considerat el millor esprintador del moment. Ahir els van acompanyar dos velocistes destacats més, Óscar Freire (Rabobank) i Tyler Farrar (Farrar), el primer afectat per un refredat i el segon, per les lesions en la caiguda de divendres.

EL TAS POSA DATA AL CAS CONTADOR

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) estudiarà el cas d'Alberto Contador entre el 21 i el 24 de novembre, segons va anunciar en el seu lloc web. El ciclista madrileny està acusat d'un presumpte positiu per clenbuterol detectat en el Tour de França 2010. La Federació Espanyola de Ciclisme el va absoldre en considerar com a bones les al·legacions del ciclista, segons les quals la culpa del seu positiu la va tenir un tros de carn contaminada que va menjar durant el Tour. La Federació Internacional de Ciclisme i l'Agència Mundial Antidopatge van recórrer la decisió al TAS, que ara haurà de confirmar l'absolució o sancionar-lo. L'estudi del cas Contador ja ha quedat ajornat diverses vegades, l'última l'agost passat, després del Tour de França.
General
1r J. Rodríguez (Katiuxa)
32h18:16
2n Daniel Moreno (Katiuxa)
a 32
3r Jakob Fuglsang (Leopard)
a 34
4t Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 45
5è Michele Scarponi (Lampre)
a 51
6è Fredrik Kessiakoff (Astana)
a 54
7è Jurgen vd Broeck (Omega)
a 56
8è Sylvain Chavanel (Quick Step)
a 1:00
40è Alberto Losada (Katiuxa)
a 7:43
113è Josep Jufré (Astana)
a 1h01:15
8a etapa
1r Joaquim Rodríguez (Katiuxa)
4h49:01
2n Michele Scarponi (Lampre)
a 9
3r Bauke Mollema (Rabobank)
a 10
4t Jurgen vd Broeck (Omega)
m.t.
5è Jakob Fuglsang (Leopard)
a 12
6è Igor Antón (Euskaltel)
a 15
7è Nicolas Roche (AG2R)
a 16
8è Denis Mentxov (Geox)
m.t.
57è Alberto Losada (Katiuxa)
a 1.57
109è Josep Jufré (Astana)
a 14:57


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.