Més esport

Cobo torna vestit de vermell de l'infern de l'Angliru

Ciclisme. L'espanyol és el nou líder de la Vuelta després d'una exhibició i té a Wiggins tercer, a 46 segons. Purito i Nibali s'acomiaden del podi

A l'infern no sempre s'hi descendeix. L'Angliru n'és l'exemple. Ahir els corredors hi van haver d'ascendir, com si es tractés d'una penitència, per tal de descobrir quina missió tindran en l'última part de la Vuelta. Alguns s'han trobat amb rols inesperats.

Per exemple, l'espanyol Juan José Cobo (Geox) haurà de defensar el mallot vermell a partir de demà –avui hi ha la segona jornada de descans– i intentar no perdre'l fins a Madrid. S'ha convertit en el candidat principal per a la victòria final després de l'èpica victòria d'ahir. Va desafiar l'Angliru en els últims set quilòmetres, després d'uns primers assalts amb poca convicció de Carlos Sastre (Geox), Carlos Barredo (Rabobank) i Igor Anton (Euskaltel), i va pujar més ràpid i còmode que ningú. Va mantenir el nivell de les últimes etapes, en què tímidament havia anat escalant posicions a la taula, i va aconseguir inscriure el nom al costat dels de Chava, Simoni, Heras i Contador, els guanyadors anteriors.

En canvi, l'anglès Bradley Wiggins (Sky) haurà de passar d'un plantejament ofensiu a un d'ofensiu després de perdre el liderat. Es va presentar a les primeres rampes del port asturià amb el grup de favorits i ben escudat pel seu company d'equip Chris Froome. Aquest li va marcar el ritme i el camí a seguir, però al final, sense forces, el va haver de deixar fent ziga-zagues per la carretera.

Sorprenentment, el gregari de luxe de l'anglès, un escalador gens expert, va firmar un ascens excel·lent i va arribar a la meta amb el segon grup amb Wouter Poels (Vacansoleil) i Denis Menxov (Geox). Ara, Froome ocupa una sorprenent segona posició a la general.

Altres corredors, com el català Joaquim Rodríguez (Katuixa) o Vincenzo Nibali (Liquigas) s'hauran de conformar a intentar embutxacar-se un victòria parcial per rescabalar-se d'una actuació per sota de les expectatives en la ronda espanyola. Ahir, tampoc no van trobar prou forces per presentar la candidatura al triomf final i van cedir a les primeres rampes de l'Angliru. Rodríguez es va distanciar definitivament del podi i pel que fa a Nibali, sembla que en aquesta edició no només es quedarà sense revalidar el triomf sinó que quedarà fora del podi.

Demà, tornarà a l'activitat amb una etapa plana i durant la mitja muntanya dels últims dies serà l'únic terreny propici en què s'hi podran veure canvis.

Purito: “Ara és impossible”

Joaquim Rodríguez va acceptar públicament que el seu objectiu se li ha escapat. “Havíem vingut per intentar guanyar la Vuelta, però al final serà impossible”. Malgrat la desil·lusió no perd l'estat d'ànim ni l'ambició i avança que “em trobo molt bé, amb moltes ganes de continuar atacant i provant. Sóc dels que no perd mai la moral, disfruto tant d'aquest esport que gairebé mai no m'enfonso”.

El de Parets del Vallès s'ha fixat l'objectiu de conservar el mallot verd dels punts i intentar celebrar una victòria d'etapa, la tercera en la present edició de la ronda espanyola. “Ara que ha passat tot només penso en Peña Cabarga [etapa de dimecres] i si em puc treure el regust de boca”. Esportivament va admetre la bona feina de Cobo, Froome i Wiggins. “Estan més forts”, va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.