Més esport

Saragossa retira la seva candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern 2022

Barcelona-Pirineus queda com a única opció a l'Estat espanyol per organitzar l'esdeveniment

L'ajuntament de la capital aragonesa es va retirar del projecte i el govern aragonès no ha trobat finançament privat

El Consell Rector del Consorci Olímpic Saragossa-Pirineus 2022 ha acordat la seva dissolució després que la capital aragonesa renunciés a liderar el projecte, un any i mig després de la seva constitució. L'ajuntament de Saragossa ha basat la seva decisió en la manca de suport polític suficient per tirar endavant els Jocs Olímpics d'Hivern 2022, ja que la renúncia a l'organització d'aquest esdeveniment va ser un dels requisits de la Chunta Aragonesista (CHA) i Izquierda Unida (IU) per donar suport a la investidura de Juan Alberto Belloch com a alcalde.

No obstant això, l'Ajuntament de Saragossa considera que es tracta d'un projecte que té un “enorme interès” i podria esperar un moment econòmic millor per tirar-lo endavant, segons ha explicat el conseller municipal de Cultura i Medi Ambient, Jerónimo Blasco.

El portaveu del grup municipal del PP, Eloy Suárez, ha subratllat que la justificació de falta de recursos econòmics revela que l'alcalde “ha pres el pèl” a la ciutadania perquè “ho va utilitzar com a plataforma electoral sense tenir intenció de tirar-ho endavant”.

En canvi, el portaveu d'IU, José Manuel Alonso, ha expressat la seva satisfacció per l'acord. Alonso considera que era un projecte “insostenible”, tant des del punt de vista econòmic com mediambiental, que no respon ni als interessos ni a les prioritats de la ciutat.

Valoració negativa des de l'executiu aragonès

El govern aragonès ha lamentat aquesta decisió però ha deixat clar que no podia assumir la despesa de la candidatura en solitari. De fet, després que l'Ajuntament de Saragossa anunciés la seva intenció d'abandonar el projecte es va mostrar disposat a tirar endavant la candidatura, però amb el suport d'un finançament privat que no ha arribat.

El conseller de Presidència del govern d'Aragó, Roberto Bermúdez de Castro, ha lamentat que es paralitzin les aspiracions d'un territori com els Pirineus, que “viu gràcies al turisme”, amb decisions preses “per gent que no té implantació en aquest àmbit”. És per això que ha anunciat que el Govern d'Aragó invertirà en la modernització i la millora de les estacions d'esquí.

Bermúdez de Castro ha criticat la “falta de lleialtat institucional” de Belloch per no assistir a la reunió del Consorci, format pel govern d'Aragó, la Diputació d'Osca i els ajuntaments de Saragossa, Osca i Jaca.

Via lliure a la candidatura de Barcelona-Pirineus

La renúncia de Saragossa deixa Barcelona-Pirineus com a única candidatura del Comitè Olímpic Espanyol per organitzar l'esdeveniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.