Més esport

La Palamós-Christmas Race es manté fidel al calendari

Vela. L'Espai del Peix de Palamós va acollir ahir al migdia la presentació de la regata, que arriba a la 36a edició i que es durà a terme des d'aquest diumenge fins al dijous dia 22

La Palamós Christmas Race de Vela va arrencar ahir al migdia a l'Espai del Peix de Palamós, amb la presentació oficial de la seva 36a edició, que es disputarà del 18 al 22 de desembre i en què participaran 100 embarcacions provinents de 14 països diferents: 17 de la categoria Laser Standard, 12 de Laser Radial, 31 de 470 masculí i 17 del femení i 20 de 49er, –la prova serà puntuable per a la copa d'Espanya en les dues últimes–. La prova també és puntuable per al rànquing mundial i europeu de classes olímpiques, i l'única prova del calendari estatal inclosa en el Circuit Eurolymp, format per les vuit regates més importants d'àmbit continental. De fet, per la Federació Internacional de Vela (ISAF) la de Palamós és la primera del 2012.

Projecció de futur.

La coincidència en el temps de la Christmas Race amb el mundial de les classes olímpiques que es fa a Perth, puntuable per a la classificació de països i equips de cara als Jocs Olímpics de Londres, ha fet que les diverses federacions aprofitin la cita de Palamós per donar projecció a tripulacions que estan destinades a disputar la següent cita olímpica després de la d'aquest estiu, a Brasil el 2016. La campiona del món en la classe Laser Radial, Elisabet Llargués; el campió del món juvenil, Jordi Xammar, que debutarà en 49er amb Gianluca Semeraro, o les parelles Bàrbara Cornudella i Sara López, Alba Jou i Júlia Subirà i Pedro Marí iAntonio Terrasa en 470, noms a seguir.

És una regata molt important i que compleix 36 anys. Es tracta d'un menú excel·lent
Maria Teresa Ferrés
alcaldessa de palamós
36 anys són molts. També vull destacar les activitats paral·leles, són molt educatives
Josep Pujols
delegat d'esports de la generalitat de catalunya
És la regata més important de Catalunya i l'any que ve ho serà d'Europa
Gerard Esteva
president federació catalana de vela
La crisi i el mundial ens han afectat, però mantenim el nivell de participació
Miquel Avinyó
president club de vela palamós

Activitats més enllà de la competició esportiva

B.S.

Tal com es va començar a fer en l'edició de l'any passat, la regata compartirà sinergies amb la Fundació per a la Navegació Oceànica Barcelona. L'IMOCA 60, que va participar en la Barcelona World race, estarà atracat al Club Nàutic Costa Brava, i rebrà la visita dels alumnes de les escoles de Palamós. El subcampió del món de la classe Europa, Gerard Marín, impartirà una conferència demà a les 6 de la tarda al Museu de la Pesca. I els restaurants de l'Associació Plat Blau de Palamós, Sant Antoni i Vall-llobrega oferiran mentre es disputi la Crhistmas Race el Menú Christmas Race”, una iniciativa que es repetirà el mes de febrer amb la Palamós Trophy d'optimist i per Setmana santa amb el campionat d'Europa juvenil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.