Més esport

Taekwondo

De Kazan a Londres

Joel González va viatjar ahir a Rússia a buscar una de les tres places per als Jocs

Tot i ser campió del món, s'ho jugarà tot en un dia

“L'entrenament que he fet ha estat molt fort i tinc molt bones sensacions”

El taekwondista empordanès Joel González va viatjar ahir cap a Kazan, on diumenge que ve es disputa el torneig preolímpic de taekwondo en el qual es repartiran les tres últimes places per participar en els Jocs Olímpics de Londres aquest estiu en la categoria de menys de 58 quilos. I això que n'és el doble campió del món, campió d'Europa, campió del món universitari i número u del rànquing mundial. Però tot i acreditar aquest palmarès –l'any passat va guanyar el mundial a Corea, el 2010 l'Europeu a Rússia i la universíada a Vigo, el 2009 el mundial a Dinamarca, el 2008 el mundial universitari a Sèrbia...–, González s'ho jugarà tot en un dia, diumenge, amb eliminatòries directes i sense repesca.

Amb confiança

“Fa quatre anys que estic molt i molt bé, a dalt de tot. Veig que tot el que he entrenat em dóna molt bones sensacions i que estic bé per poder aconseguir aquesta plaça”, deia ahir Joel González tot just abans d'agafar l'avió que l'havia de dur fins a Rússia. Tot i això, el de Vilafant no amagava que s'ha d'estar preparat per a la competència: “No deixa de ser un preolímpic en què et jugues una plaça per a les olimpíades, i segur que serà difícil, perquè hi ha gent amb molt nivell i gent que vol el mateix que jo, que és aconseguir una plaça per aquests Jocs.” A més, el sistema per mesurar les actuacions és electrònic, una circumstància que no acaba de beneficiar-lo tenint en compte que parteix com a favorit i un dels rivals a batre: “Sí, és electrònic, i això vol dir que no hi haurà subjectivitat i serem nosaltres mateixos els que decidim qui guanya i qui perd.” I amb aquest context, Joel González té clar que s'ho hauria de jugar en les semifinals: “Si guanyes la semifinal t'hi classifiques directament i si la perds t'ho jugues tot en el tercer i quart lloc.”

I motivat

“Em veig amb moltes possibilitats: l'entrenament que he fet ha estat molt fort i tinc molt bones sensacions gràcies als companys d'entrenament, la família, la xicota...”, diu González, que demà passat tindrà el pesatge oficial. I sobre les seves sensacions afegeix: “Tothom m'ha transmès molta força, i és una motivació extra que s'ha d'agrair i que m'anirà bé a l'hora d'estar en la competició.”

Palmarès
2 mundials (2011 i 2009), 1 europeu (2010), T1 mundial universitari (2010), 1 europeu universitari i 1 europeu sub-21 (2009).
1
Número del rànquing
Joel González és el número del rànquing mundial de taekwondo des de l'1 de juny de 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.