Més esport

Joel González aconsegueix la classificació per als Jocs

Taekwondo. Va guanyar la plata en el preolímpic de Kazan, i és el primer esportista de la demarcació que té assegurada la presència a Londres

Ja ho va dir en declaracions a aquest diari dilluns passat quan estava a punt d'agafar l'avió que l'havia de dur fins a Kazan, a buscar una de les tres places que hi havia en joc en el torneig preolímpic: “Fa quatre anys que estic molt i molt bé, a dalt de tot. Veig que tot el que he entrenat em dóna molt bones sensacions i que estic bé per poder aconseguir aquesta plaça.” I tant si ho va fer. El campió del món en la modalitat de taekwondo en menys de 58 quilos i número 1 del rànquing mundial des del 2006 va aconseguir ahir al migdia la classificació per ser als Jocs Olímpics de Londres aquest estiu. El seu rànquing li va permetre estalviar-se la primera fase del torneig, i a partir de la segona va anar avançant en el quadre fins que va arribar a les semifinals, en les que s'havia de jugar la plaça amb Andrei Rotaru de Moldàvia. El guanyador s'assegurava la seva presència als Jocs, mentre que el perdedor s'ho havia de jugar tot a un combat, en la lluita pel tercer lloc. A quarts de final, el taekwondista de Vilafant havia guanyat l'armeni Haykaz 9-6.

El decisiu

En la semifinal d'un quart de tres –hora local– Joel González va guanyar amb un marcador global de 13-6. I això que es va veure 0-3 per sota si bé en el primer assalt ja va poder igualar el resultat (4-4). Després, González va mantenir-se sense encaixar cap cop en el segon assalt i va poder encarrilar el resultat 4-7. Fins al final del tercer assalt Joel va tenir el combat controlat i va poder aixecar els braços per celebrar que ja s'havia guanyat el dret a participar a la cita olímpica. Després, i sense cap pressió pel resultat González va disputar la final del torneig preolímpic amb el lluitador local Alexey Denisenko (5-3).

Un que ja té el lloc segur

B.S.

Joel González és el primer esportista de la demarcació de Girona que té la plaça per ser als Jocs Olímpics de Londres de manera assegurada. A nivell individual, Àngel Mullera en els 3.000 obstacles o Josep Antoni Hermida en BTT tenen coll avall la seva presència; si bé l'hauran de certificar en els respectius campionats estatals, en el cas del lloretenc, o quan el seleccionador faci oficial la llista en el cas del cerdà. Josep Lluís Blanco vol buscar la mínima per participar en marató, tot i que les places en aquesta disciplina estan molt cares a nivell estatal. El nedador de Figueres Héctor Ruiz ho té difícil, igual que la gimnasta de sant Martí Vell Clàudia Vilà. Pel que fa els esports d'equip, els olotins Blai Mallarach i Jennifer Pareja hi seran en waterpolo si la selecció espanyola supera els preolímpics –tot fa pensar que sí-, un cas similar al d'Albert Rocas en handbol tot i que l'extrem no té un lloc fix en l'equip de Valero Rivera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.