Més esport

Montcada acull el segon assalt del circuit Bancaixa

Álvaro, Salva i Herrera (Dénia) podrien sentenciar el títol si guanyen de nou a Fageca, Javi i Tino (València) el diumenge

La gran final de la XXI Lliga Professional d'escala i corda – Circuit Bancaixa 2011-2012 viurà el seu segon assalt este diumenge (11.30 hores) a la Ciutat de la Pilota de Moncada. Álvaro, Salva i Herrera (Dénia) sentenciarien el títol en cas de guanyar davant Fageca, Javi i Tino (València), gràcies a la victòria obtinguda la passada setmana a Pelayo, en la partida que obria la final, que es va resoldre per un ajustat 60-55.

En este segon assalt, el trio d'Álvaro es troba amb la confiança que atorga l'1-0 en la sèrie i l'opció d'alçar el títol amb una victòria més. Fageca, per la seua banda, s'aferra a la igualtat de l'últim precedent i afronta la seua última possibilitat en el campionat. El jove escaleter i el seu equip estan obligats a guanyar per a forçar el desempat, que se celebraria, de donar-se el cas, el pròxim 1 d'abril en el mateix recinte propietat de la Generalitat.

Joves i veterans

El cartell de la final del Circuit Bancaixa combina veterania i joventut, experiència i estrenes. Tino i Álvaro, amb 41 i 38 anys respectivament, són els més experts en finals. El punter de València afronta la novena final i aspira al cinquè títol de la seua carrera, que el convertiria en el més guardonat de la història del Circuit Bancaixa. Álvaro, per la seua banda, encara la huitena final, en la que aspira al quart títol de la seua carrera, que l'igualaria a altre mite viu de la pilota, Sarasol II.

Altres dos pilotaris amb experiència en finals són Salva i Javi. El primer n'ha disputat dues, en 2009 i 2010, i en les dues es va proclamar campió, amb el que aspira al seu tercer títol. Javi, per la seua banda, va arribar la gran cita en 2010, però es va quedar a les portes de la glòria. Fageca i Herrera disputen la seua primera final del Circuit Bancaixa. De fet, Fageca és un dels debutants enguany en la competició.

El Circuit Bancaixa és el gran campionat de la pilota valenciana professional. En dues dècades d'història, la Lliga Professional s'ha guanyat una gran popularitat entre els seguidors, que esperen amb ansietat la gran final, un dels esdeveniments esportius de l'any.

Aficionats de tots els racons de la geografia valenciana es donaran cita a Moncada, on tindran la possibilitat de trobar-se amb les grans figures d'este esport. De fet, a partir de les 10.30 hores del diumenge, Miguel, Genovés II, Dani i Félix estaran a disposició dels admiradors que desitgen conèixer-los, fer-se fotos amb ells, o que els signen un autògraf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.