Més esport

Joel González revalida el títol

Taekwondo. L'empordanès, molt superior en la final (11-1), va tornar a guanyar el campionat d'Europa en -58

Joel González va revalidar el títol de campió d'Europa de taekwondo en la categoria de menys de 58 quilos, ahir al vespre a Manchester. I ho va fer amb una superioritat tan gran en la final contra el francès Moussa Cissé –11-1, i guanyava 11-0 fins al final– que les seves possibilitats de guanyar l'or olímpic a Londres i completar el seu brillant palmarès encara es veuen augmentades. Després d'un primer assalt igualat en el qual Joel es va avançar amb un punt al casc de Cissé, en el segon va escombrar el francès del tatami per plantar-se 7-0 en el tercer. És la quarta medalla del taekwondista empordanès, que les col·lecciona totes d'or –dos mundials i dos europeus.

Final anticipada

I això que la jornada no va ser tan planera com pot semblar, per González. Perquè després de superar l'armeni Haykaz Samvelyan 8-1 en el primer combat –segona tanda, perquè per rànquing (és el número u del món) no va haver de competir en la primera–, es va haver de creuar en els quarts de final amb el rus Alexei Denisenko, amb qui va perdre la final del preolímpic de Kazan el mes de gener. I les expectatives es van complir. Tot i posar-se al davant en el primer assalt, el rus va ser capaç d'empatar a 7 en l'últim i el combat per la medalla, i final anticipada al mateix temps, es va haver de resoldre en l'assalt extra amb punt d'or; que va ser per al figuerenc. Aleshores, a semifinals González va tornar a sotmetre el rival, Eryk Rodzik 13-4.