Més esport

No és Califòrnia, és l'Empordà

Competició. El campionat del món de ‘windsurf' torna a situar la badia de Roses com una de les millors destinacions turístiques i esportives

La badia de Roses serà l'escenari, del 12 al 17 de juny, del campionat del món de windsurf Gran Premi Catalunya Costa Brava, una competició que forma part del World Tour i en la qual hi haurà 64 especialistes de 30 països diferents –i encara hi ha 16 windsurfistes en llista d'espera–. El maresmenc i campió estatal de la modalitat eslàlom, Ramon Pastor, serà el local més destacat d'una competició que aquest any està molt oberta, com ho demostra el fet que en les dues anteriors cites del circuit els cinc millors sempre han estat surfistes diferents. Una competició que s'afegeix a d'altres de gran magnitud que s'han fet recentment a la demarcació, com la marxa Intermón Oxfam i el Costa Brava Extrem Running, o que es faran aviat i que ja han estat presentades, com la Transpyr o la Volta a la Cerdanya d'Ultrafons.

Transcendència

El Campionat del Món serà un pol d'atracció per als quatre pobles de la badia, que tenen en la prova una activitat també destinada a les escoles, tal com explicava l'organitzador Panxo Pi Sunyer: “A la Cerdanya, els nens esquien, i quan es fan grans són instructors. Aquí hem de fer que naveguin, que provin una planxa i que si els agrada puguin trobar una sortida professional.” I destacava el suport que reben de les institucions i de patrocinadors com el càmping La Ballena Alegre (seu del torneig) o Volkswagen (marca icona dels surfistes i que organitza la novena concentració de la Furgo Volkswagen).

Tot, en un entorn ideal per als windsurfistes professionals i per al turisme, que fa dur Califòrnia a l'Empordà. Pel secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, “el campionat s'ha consolidat com una de les proves clàssiques i amb més èxit del calendari internacional de windsurf, i situa l'esport català a primer nivell mundial”. I per Jaume Torramadé, també en representació del Patronat de Turisme, la prova dóna projecció internacional: “Els esports nàutics contribueixen a dinamitzar econòmicament i turísticament el sector i ajuden a projectar internacionalment el nostre territori, com una de les millors destinacions d'Europa en aquest àmbit”, deia el president de la Diputació de Girona.

Hem de fer que els nens ho provin, i si els agrada que trobin una sortida professional
Panxo Pi Sunyer
ORGANITZADOR DEL CAMPIONAT
La Costa Brava és una de les millors destinacions d'Europa per a aquesta pràctica
Jaume Torramadé
PRESIDENT DIPUTACIÓ DE girona
És una de les proves clàssiques i amb més èxit del calendari internacional
Ivan Tibau
SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.