Més esport

En el seu millor moment

Ciclisme. Purito Rodríguez, que reprèn la Vuelta com a líder de la general i conscient de les seves possibilitats de guanyar-la, veu Froome com el més fort en la contrarellotge de demà

Joaquim Rodríguez va ser el centre d'atenció en la primera de les dues jornades de descans de la Vuelta, per la seva condició de líder de la general reforçada encara més amb els segons que va poder guanyar en les dues etapes a Catalunya. Un avantatge de 53 segons respecte a Chris Froome i un minut respecte a Alberto Contador que disminueix els efectes que pugui tenir en la classificació general la contrarellotge de demà amb final a Pontevedra.

El Purito ha arribat al seu millor moment, als 32 anys i després d'abandonar l'aixopluc d'Alejandro Valverde per convertir-se en cap de files d'un equip important i amb el qual pot disputar la classificació general de les grans voltes. A principi de temporada va guanyar la Flecha-Valona i el mes de maig, en el Giro, va trencar el malefici dels podis en les grans amb el seu segon lloc, a només 16 segons de Ryder Hesjedal (Garmin). Va renunciar al Tour per arribar bé a aquest punt de temporada, conscient que a França els més de 100 quilòmetres de contrarellotge eren un peatge massa car en les seves aspiracions. I està preparat. “Vaig líder de la Vuelta, però crec que l'etapa contrarellotge de dimecres li va millor a Chris Froome que a ningú. Jo he treballat aquest any la contrarellotge tant sobre la bicicleta com mentalment”. Amb tot, va mig insinuar que entra en els seus plans que Chris Froome es posi líder demà. No seria un daltabaix, i fins i tot que Sky tingués el mallot de líder li aniria bé de cara les etapes de muntanya del cap de setmana.

La Vuelta es reprèn avui amb una etapa que pot estar marcada pel vent, i els conseqüents talls que provoca en el pilot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.