Més esport

Com a mínim ho intenta

Ciclisme. Joaquim Rodríguez torna a superar Contador i Valverde a l'alta muntanya, però no els guanya prou temps per avançar-los en la general

Una llàstima, dimecres. Purito va tornar a demostrar ahir que ha estat el ciclista més en forma i el que millor rendiment ha ofert i només una mala decisió, una, l'ha deixat sense victòria en una de les grans curses. Perquè al final serà un atac de Contador a la desesperada el dia després de la segona jornada de descans –quan la Vuelta ja feia baixada per al vallesà– el que haurà deixat les múltiples exhibicions de Rodríguez a l'alta muntanya sense premi. Com la d'ahir, quan a poc menys de dos quilòmetres per coronar la Bola del Mundo Purito va deixar la roda del seu gregari i escuder Daniel Moreno –dimecres estava afectat per una caiguda i va ser Xavier Florencio el que va haver de batallar contra mig Saxo Bank– per accelerar el ritme a mitja rampa i deixar també enrere Alberto Contador i Alejandro Valverde –havia pujat al segon lloc de la general aprofitant el mal moment de Purito–; que el seguien en fila conscients que el català els atacaria per, com a mínim, ser segon en la general. Però la diferència va ser insuficient tot i l'espectacular ascensió del català. El seu segon podi en una gran, després de ser segon en l'últim Giro aquest mes de maig.

Mentxov hi era

El doble guanyador de la Vuelta Denis Mentxov havia de ser un dels arguments que ajudés Purito a guanyar la general. Però tot just començar es va enfonsar en la general, i quan el català va necessitar el seu equip tampoc va poder disposar de l'ajuda del rus. Ahir, sí que Mentxov va entrar en l'escapada de 20 unitats que en el quilòmetre 20 va poder consolidar la fuga –era el tercer intent amb cara i ulls– i que tenia en el rus establert a Navarra, el guanyador de la Vuelta l'any passat Juanjosé Cobo (Movistar) i el líder de la classificació de la muntanya amb dos punts més que Purito, Simon Clarke (Orica), com a destacats. I l'australià, guanyador de l'etapa amb final a Valdezcaray en què Joaquim Rodríguez es va posar líder, va anar acumulant els punts de Navafría (primera categoria), Canencia (segona) i Morcuera (primera) per poder celebrar el seu èxit i deixar-se caure llavors als últims llocs dels escapats, primer, i ser neutralitzat pel pilot de favorits abans de l'arribada, després. Un grup que va anar reduint l'Euskaltel, amb cinc homes al davant per intentar que Igor Anton pogués pujar del novè lloc en la general i que va quedar reduït a 22 abans que enfilessin l'última ascensió amb els 3 quilòmetres de la Bola del Mundo de traca final. Hi havia dues curses paral·leles amb Mentxov i Richie Porte (Sky) com a dos últims supervivents de la fuga i amb la victòria per disputar-se a l'esprint final després de patir les últimes rampes a cops de ronyó. I va guanyar el company de Purito amb 17 (!) segons d'avantatge respecte a l'australià. I al darrere, Dani Moreno va canviar el ritme i només Contador i Valverde van poder seguir-lo a ell i Purito. Fins que passada la pancarta de 2 quilòmetres per a la meta Rodríguez va fer l'última exhibició de força. Estèril. Però com a mínim ho va provar.

20a etapa (170,7 km)
1r Denis Menchov (Katuixa)
4h48:48
2n Richie Porte (Sky)
a 0:17
3r Kevin de Weert (Omega)
a 0:42
4t Fredick Kessiakoff (Astana)
a 1:16
5è Romain Sicard (Euskaltel)
a 1:39
6è Eros Capecchi (Liquigas)
a 2:30
7è Maxime Bouet (Ag2r)
a 2:39
8è Simon Geschke (Argos)
a 3:14
9è Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 3:31
10è Alejandro Valverde (Movistar)
a 3:36
11è Tiago Machado (RadioShack)
a 4:08
12è Alberto Contador (Saxo Bank)
a 4:15
13è Daniel Moreno (Katuixa)
m.t.
14è Igor Anton (Euskaltel)
a 4:24
15è Andrew Talansky (Garmin)
a 4:34
General
1r Alberto Contador (S. Bank)
82h14:52
2n Alejandro Valverde (Movistar)
a 1:16
3r Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 1:37
4t Chris Froome (Sky)
a 10:16
5è Daniel Moreno (Katuixa)
a 11:29
37è Albert Losada (Katuixa)
a 1h19:08
93è Joan Antoni Flecha (Sky)
a 2h42:28
97è Xavier Florencio (Katuixa)
a 2h49:28


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.