Més esport

Sense pacte d'honor

Ciclisme. Vuelta. Purito perd els mallots de la regularitat i la combinada perquè Valverde disputa l'últim esprint per agafar els punts que li feien falta

Hi ha una llei no escrita segons la qual l'última etapa de les grans voltes es converteix en un homenatge al guanyador i, per extensió, a tots els que són capaços d'acabar-la, un pacte d'honor. Però ahir Alejandro Valverde (Movistar) va voler disputar les classificacions secundàries i li va prendre el mallot de la regularitat a Purito i, de retruc, el de la combinada. Perquè el millor lloc a la general del murcià desfeia l'empat, i això que Joaquim Rodríguez havia parlat amb Valverde. Sí, el mateix que en l'últim Tour va recriminar a Nibali que entrés en una escapada perquè treia la possibilitat dels escapats de guanyar l'etapa –era tercer en la general i provocava que els Sky haguessin d'atrapar-los perquè estava a 2:23 de Wiggins en la general. El sicilià va fer cas a Valverde, que va reconèixer el seu poder de persuasió i va acabar guanyant l'última etapa de muntanya del Tour, a les Peyragudes. Per no recordar la polèmica amb Sky per la caiguda el dia que Purito es va situar líder a Valdezcaray, a què encara feia referència abans-d'ahir quan, en teoria, ja havia acabat tot.

La maneta de Degenkolb

L'alemany John Degenkolb va guanyar a l'esprint la seva 5a etapa en aquesta Vuelta, de la qual ha guanyat tots els esprints menys un –els millors especialistes hi van renunciar per les poques possibilitats que hi tindrien–. Però l'atenció estava centrada en què faria Valverde... En el segon pas per la meta en el circuit de Madrid, Movistar havia estirat tot el grup. Després va ser quan Purito va anar a demanar explicacions a Valverde, perquè en el 4t pas hi havia el segon esprint especial. No el va disputar. I José Luis Arrieta (segon director de Movistar) va declarar que el moviment havia estat perquè l'equip volia fer una volta al davant per celebrar la seva gran Vuelta. Però el murcià, calculador, ja tenia la jugada preparada i quan faltaven dos quilòmetres –eren 10 voltes– va anar pujant llocs en el pilot que comandaven l'Argos de Degenkolb i el Liquigas d'Elia Viviani. Sí que Purito va anar pujant llocs en el pilot pel costat esquerre però, altre cop, només amb un sol home de Katuixa. El dia que ja va perdre el mallot de líder també es va quedar sol amb Florencio quan Contador tenia quatre Saxo Bank marcant-li el pas a l'escapada. I ahir, que va perdre el de la regularitat i la combinada, tot i que tampoc es podia pensar que Valverde i Movistar li diputessin el mallot verd l'últim dia.

21a etapa (115 km)
1r Denis Mentxov (Katuixa)
2h44:47
2n Elia Viviani (Liquigas)
m.t.
3r Daniele Bennati (RadioShack)
m.t.
4t Allan Davis (Greenedge)
m.t.
5è Koldo Fernández (Garmin)
m.t.
6è Alejandro Valverde (Movistar)
m.t.
21è Joaquim Rodríguez (Katuixa)
m.t.
General
1r Alberto Contador (S. Bank)
84h59:49
2n Alejandro Valverde (Movistar)
a 1:16
3r Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 1:37
4t Chris Froome (Sky)
a 10:16
5è Daniel Moreno (Katuixa)
a 11:29
6è Robert Gesink (Rabobank)
a 12:23
7è Andrew Talansky (Garmin)
a 13:28
8è Laurens Ten Dam (Rabobank)
a 13:41
9è Igor Anton (Euskaltel)
a 14:01
10è Beñat Intxausti (Movistar)
a 16:13
37è Albert Losada (Katuixa)
a 1h19:08
98è Joan Antoni Flecha (Sky)
a 2h42:28
105è Xavier Florencio (Katuixa)
a 2h49:28
Regularitat
1r Alejandro Valverde (Movistar)
199
2n Joaquim Rodríguez (Katuixa)
193
Combinada
1r Alejandro Valverde (Movistar)
8
2n Joaquim Rodríguez (Katuixa)
8
Equips
1r Movistar
254h52:49

Homenatge avui a Parets

Parets del Vallès retrà homenatge aquesta tarda a Joaquim Rodríguez, a qui posarà el seu nom al Pavelló Municipal d'Esports, en un acte que es farà a dos quarts de set després que Purito hagi ofert una roda de premsa als mitjans de comunicació per fer balanç de la seva participació en la Vuelta, on ha aconseguit el seu segon podi en una volta gran. El 29 de maig Parets del Vallès ja va reconèixer el seu esportista més il·lustre pel seu segon lloc en el Giro, en la que va ser la seva primera presència en un podi d'una competició de tres setmanes, tot i que aquell segon lloc va ser més cruel perquè la victòria en la general se li va escapar en la contrarellotge de l'últim dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.